Bitcoin αντιμετωπίζει πιθανή πτώση σε $30K εν μέσω κλιμακούμενων ανησυχιών για τον πληθωρισμό, προειδοποιεί ο Arthur Hayes

Το Bitcoin αντιμετωπίζει πιθανή μεταβλητότητα με την παγκόσμια οικονομική αβεβαιότητα, προειδοποιεί ο Arthur Hayes

Σε μια προειδοποιητική ανάλυση, ο Arthur Hayes, πρώην διευθύνων σύμβουλος της BitMEX, προβλέπει μια δύσκολη πορεία για το Bitcoin, προβλέποντας μια πιθανή πτώση στα 35.000 δολάρια ή και χαμηλότερα εν μέσω επερχόμενων παγκόσμιων οικονομικών αναταραχών. Στην πρόσφατη ανάρτησή του στο ιστολόγιό του με τίτλο “Yellen or Talkin’?” στις 24 Ιανουαρίου, ο Hayes διαγράφει μια βραχυπρόθεσμη πτωτική εικόνα για το BTC.

Παρά το γεγονός ότι το Bitcoin εξακολουθεί να παρουσιάζει κέρδη 75% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, ο Hayes εντοπίζει μια σύγκλιση καταλυτικών παραγόντων καθοδικής μεταβλητότητας κατά το τρέχον τρίμηνο. Αυτοί οι καταλύτες περιλαμβάνουν τη σύγκρουση στην Ερυθρά Θάλασσα μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και των Houthis, που επηρεάζει την παγκόσμια ναυτιλία, την κούρσα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ και τη νομισματική πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Ο Hayes υπογραμμίζει τον αντίκτυπο αυτών των παραγόντων στον πληθωρισμό, επισημαίνοντας ότι τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτονομισμάτων, αναμένουν μια πιθανή αλλαγή από τη Fed τον Μάρτιο. Υποστηρίζει ότι η Fed ενδέχεται να μειώσει τα επιτόκια για να προσελκύσει ξανά ρευστότητα στην αγορά. Ωστόσο, τα υψηλότερα έξοδα μεταφοράς θα μπορούσαν να συμβάλουν στον πληθωρισμό αργότερα μέσα στο έτος, ωθώντας τον Πάουελ και τη Fed να κινηθούν προσεκτικά.

Στην ανάλυσή του, ο Hayes σημειώνει: “Αυτό που θα μπορούσε να είναι μια ήπια αύξηση του ρυθμού πληθωρισμού λόγω των αυξημένων εξόδων ναυτιλίας θα μπορούσε να υπερφορτιστεί από τις μειώσεις των επιτοκίων και την επανάληψη του QE. Η αγορά δεν εκτιμά ακόμη αυτό το γεγονός, αλλά το Bitcoin το εκτιμά”.

Το δεύτερο στοιχείο στην εξίσωση είναι η ισχύς του περιφερειακού τραπεζικού τομέα των ΗΠΑ. Ο Hayes εφιστά την προσοχή στο Bank Term Funding Program (BTFP), μια σανίδα σωτηρίας που παρέχεται από την αμερικανική κυβέρνηση από την κατάρρευση του Μαρτίου 2023. Παρά τις πιθανές οικονομικές προκλήσεις για τις τράπεζες, το BTFP πρόκειται να λήξει και η ανανέωσή του εξαρτάται από τις αποφάσεις της υπουργού Οικονομικών Janet Yellen.

Ο Hayes πιστεύει ότι ίσως χρειαστεί να αποτύχουν μερικές τράπεζες για να δικαιολογήσει η Fed μειώσεις επιτοκίων, μείωση του QT και πιθανή επανάληψη του QE. Επισημαίνει: “Το μόνο πράγμα που ξεπερνά την καταπολέμηση του πληθωρισμού είναι μια χρηματοπιστωτική κρίση”.

Στρεφόμενος στο Bitcoin, ο Hayes προβλέπει πιθανή αναταραχή σχετικά με τη ρευστότητα και το BTFP, σε συνδυασμό με γεωπολιτικούς κινδύνους, υποδεικνύοντας ότι η πρόσφατη πτώση των τιμών κατά 20% μπορεί να είναι μόνο η αρχή. Προτείνει ένα πιθανό επίπεδο στήριξης μεταξύ 30.000 και 35.000 δολαρίων, τονίζοντας την αυτοπεποίθησή του αποκαλύπτοντας την αγορά puts με strike 35.000 δολαρίων για τον Μάρτιο του 2024.

Παρά τις πτωτικές προοπτικές, ο Hayes βλέπει τα επίπεδα κάτω των 35.000 δολαρίων ως ευκαιρία για αγορά της βουτιάς. Το BTC/USD άγγιξε πρόσφατα τα 38.500 δολάρια στο Bitstamp, το χαμηλότερο επίπεδό του από τον Δεκέμβριο, προτού ανακάμψει περίπου 1.700 δολάρια υψηλότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της TradingView. Η αγορά θα παρακολουθεί στενά τον τρόπο με τον οποίο αυτοί οι οικονομικοί παράγοντες θα εξελιχθούν και θα επηρεάσουν την πορεία του Bitcoin τους επόμενους μήνες.


Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: