Οι ΗΠΑ κινδυνεύουν να χάσουν την κούρσα των κρύπτο από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Κορέα, την Αυστραλία και την Ελβετία: Ark

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κινδυνεύουν να χάσουν τη θέση τους ως ηγέτης στην κούρσα των κρυπτονομισμάτων έναντι χωρών όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Κορέα, η Αυστραλία και η Ελβετία, προειδοποιεί ο αναλυτής της ARK Invest Yassine Elmandjra.

Σε σημείωμά του στις 22 Μαΐου προς τους πελάτες της ARK Invest, ο Elmandjra εξέτασε την πρόσφατη υποχώρηση των εταιρειών συναλλαγών Jane Street και Jump Trading που σχετίζονται με τα κρύπτο ως τα πρώτα σημάδια μιας ευρύτερης αντίδρασης στην επισφαλή ρύθμιση στη χώρα.

“Το οικοσύστημα κρύπτο στις ΗΠΑ, που κάποτε κατοικούνταν από καθιερωμένα και αξιόπιστα ιδρύματα, αντιμετωπίζει τώρα ένα κενό που είναι πιθανό να θέσει σε αναμονή το ενδιαφέρον άλλων θεσμικών επενδυτών”.

“Στις ΗΠΑ, η ρυθμιστική αβεβαιότητα φαίνεται να αποθαρρύνει τόσο τις υφιστάμενες επιχειρήσεις όσο και τους νεοεισερχόμενους στον χώρο των κρύπτο”, πρόσθεσε.

Η ARK Invest είναι μια παγκόσμια εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων με επικεφαλής τη διευθύνουσα σύμβουλο Cathie Wood, η οποία κατέχει σήμερα περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Επιπλέον, ο Elmandjra αναγνώρισε ότι η ρευστότητα των κρύπτο επί αμερικανικού εδάφους είχε “μειωθεί σημαντικά”, σημειώνοντας ότι ο όγκος συναλλαγών Bitcoin στις ΗΠΑ είχε μειωθεί κατά 75% τους τελευταίους δύο μήνες. Από 20 δισεκατομμύρια δολάρια την ημέρα τον Μάρτιο μειώθηκε σε μόλις 4 δισεκατομμύρια δολάρια την περασμένη εβδομάδα, είπε, επικαλούμενος στοιχεία από την Coin Metrics.

Εν τω μεταξύ, με τις ΗΠΑ να γίνονται όλο και πιο εχθρικές απέναντι στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και τις εταιρείες που ασχολούνται με αυτά, ορισμένες εταιρείες κρύπτογ με έδρα τις ΗΠΑ έχουν ήδη αρχίσει να αναζητούν αλλού.

Η Coinbase, η οποία μηνύει την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για την έλλειψη σαφήνειας όσον αφορά τη ρύθμιση των κρύπτο, δήλωσε ότι εξετάζει πλέον τα ΗΑΕ ως “στρατηγικό κόμβο” για τις δραστηριότητές της.

Η Coinbase δεν είναι η μόνη μεγάλη εταιρεία που εξετάζει τα ΗΑΕ ως πιθανή έδρα. Ο Saqr Ereiqat, συνιδρυτής της εταιρείας δημιουργίας επιχειρηματικών δραστηριοτήτων Crypto Oasis, δήλωσε ότι η πιο αισιόδοξη ρυθμιστική προσέγγιση των ΗΑΕ απέναντι στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία τα καθιστά “ιδανική” τοποθεσία για νέες και υφιστάμενες επιχειρήσεις κρύπτο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: