Η Binance αρνείται τους ισχυρισμούς περί κακοδιαχείρισης κεφαλαίων, τους αποκαλεί “θεωρία συνωμοσίας”

Το ανταλλακτήριο Binance αρνείται τους ισχυρισμούς για κακοδιαχείριση των κεφαλαίων των πελατών. Η άρνηση της Binance ήρθε ως απάντηση σε δημοσίευμα του Reuters που ισχυριζόταν ότι το ανταλλακτήριο ανακάτευε τα κεφάλαια των πελατών με τα έσοδα της εταιρείας.

Η έκθεση του Reuters ισχυριζόταν ότι η Binance παραβίασε τους τραπεζικούς κανονισμούς των Ηνωμένων Πολιτειών που απαιτούν τα χρήματα των πελατών να διατηρούνται χωριστά. Η έκθεση ισχυριζόταν ότι το ανταλλακτήριο το 2020 και το 2021 ανακάτευε τα εταιρικά του έσοδα με τα κεφάλαια των πελατών και ότι η ανάμειξη γινόταν σε καθημερινή βάση.

Το Reuters επικαλέστηκε τρεις εσωτερικούς με γνώση των οικονομικών του ανταλλακτηρίου και υποστήριξε περαιτέρω ότι η πλειονότητα της ανάμειξης είχε συμβεί σε λογαριασμούς που τηρούνταν στην πτωχευμένη πλέον Silvergate Bank, με το ποσό να έχει φτάσει τα δισεκατομμύρια δολάρια.

Το δημοσίευμα ισχυρίστηκε ότι χρήματα από χρήστες στέλνονταν στον λογαριασμό Silvergate της Key Vision Development, μιας εταιρείας με έδρα τις Σεϋχέλλες, της οποίας ήταν ιδιοκτήτης ο Changpeng Zhao, διευθύνων σύμβουλος της Binance. Η Binance φέρεται να ενημέρωσε την Silvergate ότι η κύρια λειτουργία του λογαριασμού Key Vision ήταν να συλλέγει εισφορές σε δολάρια από πελάτες εκτός ΗΠΑ.

Η έκθεση ισχυρίζεται περαιτέρω ότι ένας άλλος λογαριασμός με βάση τη Silvergate που συνδέεται με την εταιρεία Cayman του CEO της Binance χρησιμοποιήθηκε για τη μετατροπή χρημάτων στο token Binance USD που συνδέεται με το δολάριο (BUSD). Ωστόσο, η έκθεση του Reuters σημείωσε επίσης ότι δεν βρήκε “καμία απόδειξη ότι τα χρήματα των πελατών της Binance χάθηκαν ή αφαιρέθηκαν”.

Ο Χίλμαν, στο tweet του, αποκάλεσε την έκθεση του Reuter “1000 λέξεις θεωριών συνωμοσίας”.

Το στέλεχος της Binance εξήγησε ότι όλος ο ισχυρισμός του Reuter βασίζεται στην κοπή USD με βάση τις καταθέσεις των χρηστών, όπου οι χρήστες πραγματοποιούσαν αγορά ενός stablecoin που ήταν εξαργυρώσιμο από την Paxos, κάτι που αναφερόταν ρητά στη σελίδα.

Ο επικεφαλής στρατηγικής του Solana, Austin Federa, διερωτήθηκε γιατί ο Hillmann δεν διέψευσε συγκεκριμένα τους ισχυρισμούς περί συγχώνευσης κεφαλαίων, και το στέλεχος της Binance ισχυρίστηκε ότι το ανταλλακτήριο έχει αντιμετωπίσει το ζήτημα αυτό σε πολλές περιπτώσεις.

“Διατηρούμε τα κεφάλαια των χρηστών και των εταιρειών μας σε εντελώς ξεχωριστά λογιστικά βιβλία. Υπάρχει φθίνουσα απόδοση της επένδυσης για να απαντήσουμε σε τέτοιου είδους ιστορίες σκανδαλοθηρικών εφημερίδων. Ξέρουμε ποιες είναι οι πηγές τους και το Reuters θα ντραπεί όταν δημοσιοποιηθεί”, πρόσθεσε ο Hillmann.

Η πρόσφατη πληθώρα ισχυρισμών σχετικά με την παραβίαση της τραπεζικής νομοθεσίας των ΗΠΑ κατά της Binance έρχεται μέσα σε λίγους μήνες από τη μήνυση της Commodity Futures Trading Commission κατά του ανταλλακτηρίου.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: