Οι ΗΠΑ ηγούνται της παγκόσμιας χρηματοδότησης των startups κρύπτο το 2ο τρίμηνο, σύμφωνα με την έκθεση

Παρά τον ρυθμιστικό έλεγχο που αντιμετωπίζουν, οι εταιρείες κρύπτο στις Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να προσελκύουν σημαντική χρηματοδότηση, με σχεδόν το ήμισυ του συνόλου των επενδύσεων κεφαλαίου να ρέει σε νεοσύστατες εταιρείες κρύπτο με έδρα τις ΗΠΑ, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση που δημοσίευσε η Galaxy Digital, μια εταιρεία επενδύσεων κρύπτο.

Η έκθεση υπογραμμίζει ότι οι νεοσύστατες επιχειρήσεις κρύπτομε έδρα τις ΗΠΑ αντιπροσώπευαν πάνω από το 43% όλων των ολοκληρωμένων συμφωνιών και συγκέντρωσαν πάνω από το 45% των κεφαλαίων που επενδύθηκαν από εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων (VC). Το Ηνωμένο Βασίλειο εξασφάλισε το 7,7% των επενδύσεων κεφαλαίου, ενώ η Σιγκαπούρη και η Νότια Κορέα προσέλκυσαν το 5,7% και το 5,4% αντίστοιχα.

Ωστόσο, η έκθεση σημειώνει επίσης μείωση του συνολικού ποσού των κεφαλαίων που επενδύθηκαν σε startups κρύπτο και blockchain σε τριμηνιαία βάση. Μόνο 720 εκατ. δολάρια αντλήθηκαν από 10 νέα κεφάλαια VC κρύπτο το β’ τρίμηνο του 2023, το χαμηλότερο ποσό από την έναρξη της πανδημίας COVID-19 το γ’ τρίμηνο του 2020. Επιπλέον, η έκθεση επισημαίνει ότι οι νεοφυείς επιχειρήσεις κρύπτο και blockchain συγκέντρωσαν λιγότερα χρήματα τα τελευταία τρία τρίμηνα μαζί από ό,τι το 2ο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Ενώ στην “ευρεία κατηγορία Web3” σημειώθηκαν περισσότερες συμφωνίες, η “κατηγορία συναλλαγών” ήταν αυτή που συγκέντρωσε περισσότερα κεφάλαια, γεγονός που υποδεικνύει τους διαφορετικούς τομείς εστίασης στο οικοσύστημα των startup εταιρειών κρύπτο.

Τα ευρήματα της έκθεσης έρχονται σε μια περίοδο κατά την οποία η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) λαμβάνει μέτρα κατά διαφόρων αμερικανικών εταιρειών κρύπτο. Η πρόσφατη μερική απόφαση στην υπόθεση SEC εναντίον Ripple Labs, η οποία δήλωσε ότι το XRP δεν αποτελεί αξιόγραφο όταν πωλείται σε αναλλακτήρια ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, θεωρήθηκε ως σημαντική εξέλιξη στον κλάδο. Ο διευθύνων σύμβουλος της Ripple Brad Garlinghouse επέκρινε την προσέγγιση της SEC, κατηγορώντας την ότι καταπνίγει την καινοτομία και τη βιομηχανία κρύπτο στις ΗΠΑ.

Επιπλέον, οι ενέργειες της SEC κατά των μεγάλων ανταλλακτηρίων Binance και Coinbase με την κατηγορία της παραβίασης της νομοθεσίας περί κινητών αξιών και της προσφοράς μη εγγεγραμμένων κινητών αξιών έχουν προκαλέσει ανησυχίες στον κλάδο. Παρά τις προκλήσεις αυτές, οι ΗΠΑ παραμένουν κυρίαρχος παίκτης στη χρηματοδότηση νέων επιχειρήσεων κρύπτο, προσελκύοντας σημαντικές επενδύσεις από εταιρείες VC.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: