Οι Γερουσιαστές των ΗΠΑ επαναφέρουν τον Νόμο “Accountability for Cryptocurrency in El Salvador (ACES)”

Οι Αμερικανοί γερουσιαστές Jim Risch και Bob Menendez επανέφεραν τον νόμο “Accountability for Cryptocurrency in El Salvador Act”, γνωστό και ως “ACES Act”, για να συζητηθεί στη Γερουσία των ΗΠΑ. Το νομοθέτημα, το οποίο είχε ήδη παρουσιαστεί στο Κογκρέσο στις 23 Μαρτίου 2022, επιδιώκει να εξετάσει τη διαδικασία που εφαρμόστηκε για να καταστεί το bitcoin νόμιμο χρήμα στο Ελ Σαλβαδόρ, καθώς και την επίδρασή του στην οικονομία της χώρας.

Κατά την επανεισαγωγή του νόμου ACES, ο γερουσιαστής των ΗΠΑ Jim Risch ενίσχυσε την αντιληπτή ανάγκη να αξιολογηθούν οι πιθανές επιπτώσεις της χρήσης του κρυπτονομίσματος ως νόμιμου χρήματος.

Πρέπει να επιδιώξουμε μεγαλύτερη σαφήνεια σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η υιοθέτηση του bitcoin ως νόμιμου χρήματος μπορεί να επηρεάσει τη χρηματοπιστωτική και οικονομική σταθερότητα του Ελ Σαλβαδόρ, καθώς και την ικανότητα του Ελ Σαλβαδόρ να καταπολεμήσει αποτελεσματικά το ξέπλυμα χρήματος και τα παράνομα οικονομικά.

Στοιχεία του νόμου

Εάν τεθεί σε ισχύ, ο νόμος θα υποχρεώσει τον Υπουργό Εξωτερικών και τον Υπουργό Οικονομικών να συντάξουν έκθεση σχετικά με την υιοθέτηση του bitcoin και του νόμιμου χρήματος στο Ελ Σαλβαδόρ. Αυτή θα περιλαμβάνει αξιολόγηση της νομοθεσίας που το επέτρεψε, του αντίκτυπου που έχει στην προσωπική οικονομία των Σαλβαδοριανών, καθώς και των κενών που θα μπορούσε να δημιουργήσει αυτή η εφαρμογή όσον αφορά τη συμμόρφωση με τις κατευθυντήριες γραμμές που εξέδωσε η Ομάδα Χρηματοοικονομικής Δράσης (FATF) σχετικά με τις δραστηριότητες νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Η έκθεση θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει τον τρόπο με τον οποίο η εισαγωγή του bitcoin θα μπορούσε να επηρεάσει τις σχέσεις του Ελ Σαλβαδόρ με πολυμερείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, όπως η Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καθώς και τη διεθνή χρηματοπιστωτική του σταθερότητα.

Τέλος, πρέπει επίσης να εξετάσει πώς η υιοθέτηση του bitcoin θα μπορούσε να επηρεάσει τη ροή εμβασμάτων μεταξύ του Ελ Σαλβαδόρ και των ΗΠΑ και πώς θα μπορούσε να υπονομεύσει τη χρήση δολαρίων στη χώρα.

Ο πρόεδρος του Σαλβαδόρ Nayib Bukele είχε εκφράσει στο παρελθόν τη δυσπιστία του σχετικά με το κείμενο του νόμου ACES, δηλώνοντας:

Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν θα πίστευα ποτέ ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα φοβόταν αυτό που κάνουμε εδώ.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: