Οι φόβοι για την παραδοσιακή χρηματοδότηση οδηγούν τις εισροές επενδύσεων σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία στα 160 εκατ. δολάρια

Στις 27 Μαρτίου, η ευρωπαϊκή εταιρεία επενδύσεων σε κρυπτονομίσματα CoinShares δημοσίευσε την «Αναφορά ροών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων», η οποία αποκάλυψε ότι τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία συνεχίζουν να προσελκύουν την προσοχή των επενδυτών καθώς οι ανησυχίες για τη σταθερότητα της παραδοσιακής χρηματοδότησης (TradFi) συνεχίζουν να αυξάνονται. 

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση, τα επενδυτικά προϊόντα σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία παρουσίασαν εισροές 160 εκατομμυρίων δολαρίων την περασμένη εβδομάδα, τις μεγαλύτερες από τον Ιούλιο του 2022, σημειώνοντας σημαντική ανατροπή μετά από έξι εβδομάδες εκροών συνολικού ύψους 408 εκατομμυρίων δολαρίων. Η έκθεση σημείωσε επίσης ότι «ενώ οι εισροές ήρθαν σχετικά καθυστερημένα σε σύγκριση με την ευρύτερη αγορά κρύπτο», οι επενδυτές ανησυχούν όλο και περισσότερο για τη σταθερότητα του παραδοσιακού χρηματοοικονομικού τομέα .

Οι επενδύσεις προήλθαν από διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γερμανίας και του Καναδά, με εισροές 69 εκατομμυρίων δολαρίων, 58 εκατομμυρίων δολαρίων και 26 εκατομμυρίων δολαρίων, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την έκθεση, το Bitcoin έλαβε εισροές 128 εκατομμυρίων δολαρίων λόγω των πελατών που το είδαν ως «ασφαλές καταφύγιο» για πρώτη φορά. Ωστόσο, δεν συμμερίστηκαν όλοι οι επενδυτές αυτή την άποψη, καθώς τα προϊόντα short-Bitcoin παρουσίασαν επίσης εισροές 31 εκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, το short-Bitcoin παραμένει το επενδυτικό προϊόν με τις περισσότερες εισροές από έτος έως σήμερα, αν και δεν είναι το προϊόν με την καλύτερη απόδοση από την άποψη της τιμής.

Από την άλλη, το Ethereum παρουσίασε εκροές 5,2 εκατομμυρίων δολαρίων την περασμένη εβδομάδα, σημειώνοντας την τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα εκροών. Η έκθεση αποδίδει αυτή την τάση στο άγχος των επενδυτών για την αναβάθμιση της Σαγκάης, που αναμένεται να συμβεί στις 12 Απριλίου. Διάφορα altcoins παρουσίασαν επίσης εισροές, με το Solana, MATIC και XRP να προσελκύουν 4,8 εκατομμύρια δολάρια, 1,9 εκατομμύρια δολάρια και 1,2 εκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα.

Συνολικά, η έκθεση ανέφερε τις αυξανόμενες ανησυχίες για τη σταθερότητα της παραδοσιακής χρηματοδότησης ως την αιτία του αυξανόμενου ενδιαφέροντος για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, καθώς πολλοί επενδυτές αρχίζουν να θεωρούν τον κλάδο ως «ασφαλές καταφύγιο». 

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο εβδομάδων, πολλοί επενδυτές έκαναν εναλλαγή των επενδύσεών τους στο χαρτοφυλάκιό τους λόγω της τραπεζικής κρίσης, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την αποστολή άνω των 286 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε αμοιβαία κεφάλαια χρηματαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών μέχρι στιγμής τον Μάρτιο , σύμφωνα με το Emerging Portfolio Fund Research ( EPFR) δεδομένα που ελήφθησαν από τους Financial Times.

Η εισροή χρημάτων σε αμοιβαία κεφάλαια της χρηματαγοράς μπορεί να αποδοθεί σε ανησυχίες για τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος, καθώς οι τράπεζες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη αντιμετωπίζουν περιορισμούς ρευστότητας λόγω των αυστηρότερων νομισματικών πολιτικών. Σε περιόδους αβεβαιότητας, τα αμοιβαία κεφάλαια της χρηματαγοράς είναι μια προτιμώμενη επενδυτική επιλογή για πολλούς, καθώς προσφέρουν υψηλή ρευστότητα και χαμηλό κίνδυνο. Επί του παρόντος, αυτά τα αμοιβαία κεφάλαια παρέχουν μερικές από τις καλύτερες αποδόσεις των τελευταίων ετών λόγω των συνεχών αυξήσεων των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ με στόχο τη συγκράτηση του πληθωρισμού.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: