Οι αρχές της Βραζιλίας ερευνούν την Binance για την καθοδήγηση των πελατών πέρα από την εντολή διακοπής: Έκθεση

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Valor Econômico, η Binance βρίσκεται υπό έρευνα στη Βραζιλία από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την Ομοσπονδιακή Αστυνομία. Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων φέρεται να βοηθούσε τους πελάτες να αποφύγουν μια εντολή διακοπής των επενδύσεων σε παράγωγα κρυπτονομισμάτων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Βραζιλίας (SEC) ανέφερε στον Γενικό Εισαγγελέα της Πολιτείας του Σάο Πάολο ότι η Binance μπορεί να συνέχισε να προσφέρει παράγωγα κρυπτονομισμάτων στους πελάτες της, αφού η SEC είχε εκδώσει εντολή διακοπής των εν λόγω προσφορών το 2020. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης θεωρούνται κινητές αξίες σύμφωνα με τη νομοθεσία της Βραζιλίας, ανεξάρτητα από τη φύση των υποκείμενων περιουσιακών στοιχείων.

Η SEC παρουσίασε στην αστυνομία στιγμιότυπα οθόνης που έγιναν τον Αύγουστο του 2021 και έδειχναν οδηγίες για τους Βραζιλιάνους χρήστες να αλλάξουν τη ρύθμιση της γλώσσας τους για να έχουν πρόσβαση στο τμήμα Binance Futures. Η SEC ανέφερε επίσης ότι υπήρχε εκτεταμένο περιεχόμενο στην πορτογαλική γλώσσα χωρίς ειδοποιήσεις για περιορισμούς στους Βραζιλιάνους χρήστες.

Οι δημόσιες πληροφορίες που είδε η Valor Econômico έδειξαν ότι η Binance απάντησε στις κατηγορίες τον Φεβρουάριο υποβάλλοντας πρόταση για συμφωνία δέσμευσης. Καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί σχετικά με την πρόταση αυτή.

Η Binance δήλωσε στην εφημερίδα σε ανακοίνωσή της ότι “επαναλαμβάνει ότι δεν προσφέρει παράγωγα στη Βραζιλία, ότι λειτουργεί σύμφωνα με το τοπικό ρυθμιστικό σενάριο και διατηρεί μόνιμο διάλογο με τις αρχές για την ανάπτυξη του τμήματος κρύπτο και blockchain στη Βραζιλία και στον κόσμο”.

Η Binance έχει αντιμετωπίσει παρόμοιες κατηγορίες και στο παρελθόν. Λειτούργησε στην καναδική επαρχία του Οντάριο για μήνες αφού δήλωσε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του Οντάριο ότι θα σταματήσει τις δραστηριότητές της. Η Binance φέρεται να αναγνώρισε τον Φεβρουάριο ότι συνεργαζόταν με τις ρυθμιστικές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών για να διευθετήσει ζητήματα συμμόρφωσης. Τον Μάρτιο, η Binance μηνύθηκε από την αμερικανική Επιτροπή Εμπορευματικών Συμβολαίων Μελλοντικής Διαπραγμάτευσης (Commodity Futures Trading Commission) για υποτιθέμενες παραβιάσεις των συναλλαγών.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: