Οι αμερικανικές αρχές ετοιμάζουν δράση για να περιορίσουν τη μετάδοση της SVB

Οι αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών εργάζονται για δράση το Σαββατοκύριακο σε μια προσπάθεια να περιορίσουν το φαινόμενο κυματισμού σε όλο το τραπεζικό σύστημα της χώρας μετά την απότομη κατάρρευση της Silicon Valley Bank στις 10 Μαρτίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters που επικαλείται ανώνυμες πηγές, αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τζο Μπάιντεν αξιολόγησαν τον αντίκτυπο της χρεοκοπίας της τράπεζας το Σαββατοκύριακο με ιδιαίτερη προσοχή στις εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων και στις περιφερειακές τράπεζες.

«Αυτή θα είναι μια υλική ενέργεια, όχι μόνο λόγια», είπε μια πηγή στο Reuters.

Κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στις 6 Μαρτίου, ο πρόεδρος της Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) Martin Gruenberg μίλησε για τους κινδύνους που σχετίζονται με την αύξηση των επιτοκίων στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Το τρέχον περιβάλλον των επιτοκίων είχε δραματικές επιπτώσεις στην κερδοφορία και το προφίλ κινδύνου των στρατηγικών χρηματοδότησης και επενδύσεων των τραπεζών», σημείωσε πριν προσθέσει ότι:

“Το σύνολο αυτών των μη πραγματοποιηθεισών ζημιών, συμπεριλαμβανομένων των τίτλων που είναι διαθέσιμα προς πώληση ή διακρατούνται μέχρι τη λήξη, ήταν περίπου 620 δισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος του έτους 2022. Οι μη πραγματοποιηθείσες ζημίες σε τίτλους μείωσαν σημαντικά το αναφερόμενο μετοχικό κεφάλαιο του τραπεζικού κλάδου.”

Σύμφωνα με τον Gruenberg, τα “καλά νέα” σχετικά με τα δισεκατομμύρια των μη πραγματοποιηθεισών ζημιών είναι ότι “οι τράπεζες βρίσκονται γενικά σε ισχυρή οικονομική κατάσταση”.

“Από την άλλη πλευρά, οι μη πραγματοποιηθείσες ζημίες αποδυναμώνουν τη μελλοντική ικανότητα μιας τράπεζας να καλύψει απροσδόκητες ανάγκες ρευστότητας. Αυτό οφείλεται στο ότι οι τίτλοι θα παράγουν λιγότερα μετρητά κατά την πώληση από ό,τι αναμενόταν αρχικά και επειδή η πώληση προκαλεί συχνά μείωση του εποπτικού κεφαλαίου”.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/u-s-authorities-preparing-material-action-to-curb-svb-contagion

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: