Banks down? Γι’ αυτό δημιουργήθηκε το Bitcoin, λέει η κοινότητα κρύπτο

Η κατάρρευση της τράπεζας της Silicon Valley (SVB) στις 10 Μαρτίου έχει πυροδοτήσει φόβο, αβεβαιότητα και αμφιβολία (FUD) σε όλη την κοινότητα κρύπτο, οδηγώντας πολλούς να επιστρέψουν στις ρίζες των κρυπτονομισμάτων – αναβιώνοντας τo white paper του Bitcoin που δημοσιεύτηκε λίγες εβδομάδες μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008. 

«Υπάρχει μια ολόκληρη γενιά κατασκευαστών που διάβασαν μόνο για τη Lehman και την οικονομική κρίση και χλεύαζαν το Bitcoin. Τώρα, τα μάτια τους είναι ορθάνοιχτα. Καλωσορίσατε νέοι φίλοι», δήλωσε ο Ryan Selkis, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Messari.

Περίπου έξι εβδομάδες μετά τη δραματική κατάρρευση της Lehman Brothers – της τέταρτης μεγαλύτερης επενδυτικής τράπεζας στις Ηνωμένες Πολιτείες εκείνη την εποχή – ο Satoshi Nakamoto κυκλοφόρησε το διάσημο πλέον white paper, ανοίγοντας το δρόμο για την εμφάνιση του δικτύου Bitcoin.

Μερικοί άνθρωποι κατηγορούν την αποτυχία της SVB στα αυξανόμενα επιτόκια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε το επιτόκιο αναφοράς της το περασμένο έτος σε περισσότερο από 4,5% — το υψηλότερο ποσοστό από το 2007. Τον Ιανουάριο, ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ ήταν 6,4%.

Πολλές εταιρείες κρύπτο και τεχνολογίας επηρεάζονται από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank. Η SVB, μια τράπεζα ασφαλισμένη από την Federal Deposit Insurance Corporation, επρόκειτο να διακόψει τη λειτουργία της όταν το USD Coin. Ο εκδότης Circle ξεκίνησε ένα τραπεζικό έμβασμα για να αφαιρέσει τα χρήματά του . Η Circle αποκάλυψε ότι δεν μπορούσε να αποσύρει 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια από τα αποθεματικά της 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την SVB, οδηγώντας σε ξεπούλημα και την πτώση της τιμής του stablecoin κάτω από το δεσμό του 1 δολ. 

https://twitter.com/euler_mab/status/1634346885065371648

Το οικοσύστημα του stablecoin αισθάνθηκε μια άμεση επίδραση καθώς το USDC αποσυνδέθηκε από το δολάριο ΗΠΑ. Η παράπλευρη επιρροή του USDC  ώθησε άλλα stablecoins να αποσυνδεθούν από το δολάριο. Το Dai, ένα stablecoin που εκδόθηκε από τη MakerDAO, έχασε το 7,4% της αξίας του λόγω της αποσυμπίεσης του USDC, ανέφερε η Cointelegraph.

Άλλα δημοφιλή stablecoins, όπως το Tether και Binance USD, συνεχίστε να διατηρείτε δεσμό 1:1 με το δολάριο ΗΠΑ.

Η Circle είπε ότι τώρα ενώνει άλλους πελάτες και καταθέτες ζητώντας τη συνέχεια της SVB, την οποία η εταιρεία ισχυρίζεται ότι είναι σημαντική για την οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Circle δήλωσε στο Twitter ότι θα ακολουθήσει τις οδηγίες των πολιτειακών και ομοσπονδιακών ρυθμιστικών αρχών.

Η SVB έκλεισε από το Υπουργείο Οικονομικής Προστασίας και Καινοτομίας της Καλιφόρνια για αδιευκρίνιστους λόγους στις 10 Μαρτίου . Ο επόπτης της Καλιφόρνια διόρισε την Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) ως παραλήπτη για την προστασία των ασφαλισμένων καταθέσεων. Ωστόσο, το FDIC ασφαλίζει μόνο καταθέσεις έως 250.000 $ ανά καταθέτη, ίδρυμα και κατηγορία ιδιοκτησίας.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/banks-down-that-is-why-bitcoin-was-created-crypto-community-says

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: