Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ αλλάζει άποψη για το Bitcoin, εκφράζει την αποδοχή του

Σε μια αξιοσημείωτη αλλαγή, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ άλλαξε τη στάση του για το Bitcoin. Όσο ήταν στην εξουσία, επέκρινε έντονα το Bitcoin, χαρακτηρίζοντάς το απάτη, αλλά σε πρόσφατη συνέντευξή του στο δίκτυο Fox, αναγνώρισε την αυξανόμενη δημοτικότητά του και εξέφρασε μια πιο ανοιχτή προοπτική.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με την αυξανόμενη επιρροή του κινεζικού ψηφιακού νομίσματος και τον πιθανό ρόλο του Bitcoin στην αντιμετώπισή του, ο Τραμπ τόνισε την προτίμησή του για το αμερικανικό δολάριο. Ωστόσο, αναγνώρισε το αυξανόμενο ενδιαφέρον για το Bitcoin, δηλώνοντας: “Μου αρέσει το δολάριο, αλλά πολλοί άνθρωποι το κάνουν (Bitcoin) και ειλικρινά, έχει πάρει μια δική του ζωή. Πιθανώς πρέπει να κάνετε κάποια ρύθμιση, όπως γνωρίζετε, αλλά πολλοί άνθρωποι το αγκαλιάζουν. Και όλο και περισσότερο, βλέπω ανθρώπους να θέλουν να πληρώνουν με Bitcoin, και βλέπετε κάτι που είναι ενδιαφέρον. Οπότε μπορώ να ζήσω με τον έναν ή τον άλλο τρόπο”.

Αυτό αποτελεί αξιοσημείωτη απόκλιση από την προηγούμενη έντονη αντίθεση του Τραμπ στο Bitcoin, όπου φέρεται να έδωσε εντολή στον υπουργό Οικονομικών να λάβει μέτρα κατά του κρυπτονομίσματος, καταγγέλλοντάς το ως απάτη κατά τη διάρκεια της προεδρίας του.

Με τον Τραμπ να κάνει ενεργή προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές του 2024 στις ΗΠΑ, ορισμένοι παρατηρητές εικάζουν ότι αυτή η αλλαγή στη στάση του για το Bitcoin είναι μια στρατηγική κίνηση. Πολλοί στην κοινότητα των κρύπτο πιστεύουν ότι ο Τραμπ αναγνωρίζει την αυξανόμενη σημασία της ενασχόλησης με αυτή τη δημογραφική ομάδα. Ορισμένοι παρατηρητές υποστηρίζουν ακόμη ότι η προσέγγιση του Trump μπορεί να είναι σκόπιμα μη δεσμευτική, μια κλασική τακτική στο πολιτικό του εγχειρίδιο.

Οι υποστηρικτές των κρυπτονομισμάτων εικάζουν ότι ο Τραμπ ισορροπεί στρατηγικά τις δηλώσεις που υποστηρίζουν το Bitcoin με δηλώσεις πίστης στο αμερικανικό δολάριο, ίσως ως μέσο μέτρησης της κοινής γνώμης. Αυτή η προσέγγιση παρομοιάζεται με μηχανισμό αλιείας, όπου ο Trump δοκιμάζει τα νερά για να καθορίσει την πιο ευνοϊκή στάση μεταξύ του εκλογικού πληθυσμού. Η αξιοποίηση του κρυπτονομίσματος στις πολιτικές εκστρατείες έχει γίνει τάση, με τους πολιτικούς να επιδιώκουν να προσελκύσουν ψηφοφόρους με τεχνολογικές γνώσεις και να απευθυνθούν σε μια νέα γενιά.

Καθώς ο Τραμπ διεκδικεί την υποψηφιότητα για την προεδρία των Ρεπουμπλικάνων το 2024, αντιμετωπίζοντας τον ανταγωνισμό της συναδέλφου του Ρεπουμπλικάνου Νίκι Χέιλι, η εξελισσόμενη στάση του στο Bitcoin προσθέτει μια ενδιαφέρουσα διάσταση στην πολιτική του αφήγηση.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: