Ο πρώην πρόεδρος της SEC προβλέπει την αναπόφευκτη έγκριση του Spot Bitcoin ETF παρά τις συνεχιζόμενες καθυστερήσεις

Στον απόηχο της επιλογής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών να αναβάλει τις αποφάσεις σχετικά με διάφορα spot Bitcoin exchange-traded funds (ETFs), ο Jay Clayton, ο πρώην πρόεδρος της επιτροπής, εξέφρασε την ακλόνητη πεποίθησή του ότι η έγκριση των εν λόγω κεφαλαίων ήταν αναπόφευκτη, παρά τις συνεχιζόμενες καθυστερήσεις.

Σε μια ειλικρινή συνέντευξη στο CNBC την 1η Σεπτεμβρίου, ο Clayton διατύπωσε την άποψή του, τονίζοντας τη σεισμική μετατόπιση που αντιπροσωπεύουν τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που εγκρίνουν τα επενδυτικά οχήματα spot Bitcoin. Στις 31 Αυγούστου, η SEC παρέτεινε την περίοδο εξέτασης των αιτήσεων που ζητούσαν έγκριση για spot Bitcoin exchange-traded funds (ETFs) από μια κοινοπραξία κολοσσών του κλάδου, συμπεριλαμβανομένων των BlackRock, WisdomTree, VanEck, Invesco Galaxy, Bitwise, Valkyrie και Fidelity.

Η Επιτροπή έδωσε στον εαυτό της ένα επιπλέον περιθώριο 45 ημερών, που αρχίζει από τη δημοσίευση της ανακοίνωσης στο Federal Register, για να δώσει το πράσινο φως, να απορρίψει ή να καθυστερήσει περαιτέρω τις αιτήσεις ETF που υπέβαλαν αυτές οι επτά εταιρείες με μεγάλη επιρροή. Ο Clayton εξέφρασε την αισιοδοξία του, δηλώνοντας ότι αναμένει “πρόοδο σε αυτό το θέμα στο μέλλον”. Είναι σκόπιμο να σημειωθεί ότι η SEC διατηρεί την εξουσία να παρατείνει τις προθεσμίες υποβολής αιτήσεων μέχρι τον Μάρτιο του 2024.

Ο ισχυρισμός του Clayton αντανακλούσε το συναίσθημα που διατύπωσε η δικαστής του Εφετείου των ΗΠΑ Neomi Rao. Η δικαστής Rao, μαζί με δύο άλλους δικαστές, είχε προηγουμένως αναθέσει στην SEC να επανεκτιμήσει την αίτηση που υπέβαλε ο διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων Grayscale, με στόχο να μετατρέψει το Bitcoin Trust (GBTC) σε spot Bitcoin ETF. Ο δικαστής Rao υπογράμμισε ότι η SEC είχε ήδη δώσει το πράσινο φως σε Bitcoin futures ETFs και υποστήριξε ότι η πρόταση της Grayscale είχε “ουσιώδη ομοιότητα” με αυτά τα ήδη εγκεκριμένα προϊόντα.

Ο καταιγισμός των καθυστερήσεων των αιτήσεων ETF σημειώθηκε με ταχεία διαδοχή στις 31 Αυγούστου, λίγο πριν από το Σαββατοκύριακο της Ημέρας της Εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η επικείμενη προθεσμία για την εξέταση των σημαντικών spot αιτήσεων Bitcoin ETF πέφτει στις 7 Οκτωβρίου, όταν η Επιτροπή αναμένεται να παράσχει ενημέρωση σχετικά με την προσφορά της διαχειρίστριας εταιρείας κεφαλαίων Global X.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: