Η νομική υπεράσπιση της Ripple αντεπιτίθεται στην έφεση της SEC για το XRP

Οι νομικοί εκπρόσωποι της Ripple αμφισβήτησαν την επιδίωξη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) να ασκήσει έφεση, υποστηρίζοντας ότι η ρυθμιστική αρχή δεν έχει εκπληρώσει τα απαραίτητα κριτήρια για να δικαιολογήσει ένα τέτοιο αίτημα.

Σε μια κατάθεση που υποβλήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, η νομική ομάδα της Ripple υποστήριξε ότι οι λόγοι της SEC για την αναζήτηση έφεσης απορρέουν κυρίως από τη δυσαρέσκειά της για την απόφαση δικαστή, η οποία καθόρισε ότι το token XRP δεν πληρούσε τα κριτήρια για να χαρακτηριστεί ως αξιόγραφο για πωλήσεις σε ιδιώτες επενδυτές. Οι δικηγόροι της Ripple υποστήριξαν ότι οι “εξαιρετικές περιστάσεις που απαιτούνται για την άσκηση έφεσης με ασφαλιστικά μέτρα” απουσίαζαν στην παρούσα υπόθεση και προέτρεψαν τον δικαστή να απορρίψει κάθε αίτημα για έφεση ή αναστολή.

Η Ripple επισήμανε: “Η SEC δεν προσπάθησε καν να ικανοποιήσει το πρότυπο για την αναστολή, ακόμη και αφού οι μεμονωμένοι εναγόμενοι εντόπισαν αυτή την παράλειψη στην επιστολή τους πριν από την υποβολή της αίτησης. Οι μεμονωμένοι εναγόμενοι γράφουν ξεχωριστά για να αντιταχθούν στο αίτημα της SEC. Η Ripple προσχωρεί σε αυτή την αντίθεση”.

Τον Αύγουστο, η SEC προχώρησε στην πρόθεσή της να ασκήσει έφεση και να ζητήσει την αναστολή της δικαστικής απόφασης του Ιουλίου που εξέδωσε η δικαστής Analisa Torres, η οποία σε μεγάλο βαθμό καθόρισε ότι το XRP δεν εμπίπτει στην κατηγορία των τίτλων, όπως ορίζεται από τις κατευθυντήριες γραμμές της SEC. Τότε, η SEC υποστήριξε ότι υπήρχαν “ουσιαστικοί λόγοι για διαφορετικές απόψεις” όσον αφορά τους σχετικούς νόμους.

Η SEC ξεκίνησε τη μήνυσή της κατά της Ripple, μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο Brad Garlinghouse και τον συνιδρυτή Chris Larsen, τον Δεκέμβριο του 2020, οδηγώντας αρκετά ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων να διαγράψουν το token XRP από το ανταλλακτήριο για να αποφύγουν πιθανές νομικές επιπλοκές. Μετά την απόφαση της δικαστού Torres, πολλά από αυτά τα ίδια ανταλλακτήρια ανέφεραν την πρόθεσή τους να επαναφέρουν το XRP στο ανταλλακτήριο ή να διερευνήσουν τη δυνατότητα αυτή στο μέλλον.

Ο Brad Garlinghouse εξέφρασε την απογοήτευσή του για την κατάσταση, αναφέροντας: “Είναι λυπηρό ότι τόσοι πολλοί στην κοινότητα κρύπτο των ΗΠΑ πρέπει να καταφύγουν στη νομική διαδικασία για να αποδείξουν ότι αυτή η SEC είναι εκτός ελέγχου και σταθερά λανθασμένη ως προς τα γεγονότα και το νόμο” σε μια ανάρτηση στις 29 Αυγούστου στο X.

Κατά τη διάρκεια του 2023, η SEC έχει λάβει νομικές ενέργειες εναντίον αρκετών εταιρειών κρυπτονομισμάτων, ισχυριζόμενη ότι παραβίασε τις διατάξεις περί κινητών αξιών, συμπεριλαμβανομένων των Binance και Coinbase. Στις 29 Αυγούστου, ο διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων Grayscale πέτυχε μια νομική νίκη κατά της SEC, όταν μια έφεση οδήγησε σε μια εντολή για την επανεξέταση της αίτησής του για ένα spot Bitcoin exchange-traded fund.

Η αστική αγωγή μεταξύ της SEC και της Ripple παραμένει σε εξέλιξη, με την δικαστή Torres να προτείνει δίκη με ενόρκους για την υπόθεση να ξεκινήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2024.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: