Ο πρόεδρος της SEC Gary Gensler παραμένει σταθερός στην επιβολή των κρύπτο κατά τη διάρκεια ακρόασης στη Γερουσία

Παρά τις πρόσφατες νομικές αναποδιές για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC), ο πρόεδρός της, Gary Gensler, παραμένει αμετακίνητος στη στάση του όσον αφορά τη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων. Ο Gensler πρόκειται να απευθυνθεί στους νομοθέτες στις 12 Σεπτεμβρίου και η αποφασιστικότητά του να διεκδικήσει την εξουσία της SEC στον χώρο των κρύπτο παραμένει αποφασιστική.

Τους τελευταίους δύο μήνες, η SEC αντιμετώπισε σημαντικές ήττες στις υποθέσεις κατά της Grayscale και της Ripple, απώλειες που θεωρήθηκαν ως σημαντικά πισωγυρίσματα για την υπηρεσία.

Στην προετοιμασμένη κατάθεσή του για την ακρόαση της Επιτροπής Τραπεζών της Γερουσίας, ο Gensler θα ενισχύσει την πεποίθησή του ότι τα περιουσιακά στοιχεία κρύπτο είναι, πράγματι, κινητές αξίες και θα πρέπει να εμπίπτουν στη ρυθμιστική αρμοδιότητα της SEC. Η ακρόαση στη Γερουσία επικεντρώνεται στην εποπτεία της SEC σε συγκεκριμένους τομείς.

Η κατάθεση του Gensler υπογραμμίζει την εκτεταμένη μη συμμόρφωση με τους νόμους περί κινητών αξιών στον κλάδο των κρύπτο, αναφέροντας πολλά ζητήματα που έχουν προκύψει. Ο ίδιος παραλληλίζει το ρυθμιστικό τοπίο της δεκαετίας του 1920 πριν από τη θέσπιση των ομοσπονδιακών νόμων περί κινητών αξιών.

Ο Gensler συνεχίζει να υποστηρίζει ότι η πλειονότητα των περιουσιακών στοιχείων κρύπτο μπορεί να ταξινομηθεί ως κινητές αξίες με βάση το Howey test, ένα νομικό πλαίσιο που χρησιμοποιείται για να καθοριστεί αν ένα περιουσιακό στοιχείο ή μια συναλλαγή μπορεί να χαρακτηριστεί ως κινητή αξία.

“Η συντριπτική πλειονότητα των κρύπτο token πιθανότατα πληροί το τεστ της επενδυτικής σύμβασης”, επιβεβαιώνει ο Gensler, υπογραμμίζοντας την πεποίθησή του ότι οι περισσότεροι crypto intermediaries υπόκεινται στους κανονισμούς περί κινητών αξιών.

Η πρώτη σημαντική νομική ήττα της SEC ήρθε στις 13 Ιουλίου, όταν η δικαστής Analisa Torres αποφάνθηκε εν μέρει υπέρ της Ripple, κρίνοντας ότι οι πωλήσεις token XRP σε καταναλωτές λιανικής δεν παραβίαζαν τους ομοσπονδιακούς νόμους περί κινητών αξιών. Η απόφαση αυτή έχει γίνει σημείο αναφοράς για άλλες εταιρείες κρύπτο που αντιμετωπίζουν αγωγές και εφέσεις της SEC.

Η SEC υπέστη άλλη μια σημαντική απώλεια στις 29 Αυγούστου, όταν ένας δικαστής αποφάνθηκε εναντίον της υπηρεσίας στη διαμάχη της με την Grayscale σχετικά με τη μετατροπή του Bitcoin Trust σε ένα διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο (ETF) Bitcoin. Ο δικαστής επέκρινε την απόρριψη της SEC ως “αυθαίρετη και ιδιότροπη”.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: