Ο λογαριασμός X του Vitalik Buterin παραβιάστηκε, πάνω από 691.000 δολάρια αποσπάστηκαν από τα χρήματα των χρηστών.

Ο συνιδρυτής του Ethereum, Vitalik Buterin, φέρεται να έπεσε θύμα παραβίασης της ασφάλειας του λογαριασμού του στο X (πρώην Twitter), με αποτέλεσμα τα θύματα να υποστούν σημαντική οικονομική ζημιά που συνολικά ξεπερνά τα 691.000 δολάρια. Ο ερευνητής blockchain ZachXBT παρακολουθεί ενεργά την κατάσταση.

Το περιστατικό ήρθε στο φως όταν ο Dmitry Buterin, ο πατέρας του Vitalik, δημοσίευσε στο X στις 9 Σεπτεμβρίου, ανακοινώνοντας την παραβίαση του λογαριασμού του γιου του. Ο Dmitry προέτρεψε τους οπαδούς να αγνοήσουν μια ανάρτηση που έκανε ο χάκερ στον λογαριασμό του Vitalik, αποκαλύπτοντας ότι γίνονταν προσπάθειες για την ανάκτηση του ελέγχου του λογαριασμού.

Η εν λόγω ανάρτηση που έχει πλέον διαγραφεί, είχε γιορτάσει ψευδώς την εισαγωγή του “Proto-Danksharding” στο Ethereum και περιείχε έναν σύνδεσμο προς ένα υποτιθέμενο δωρεάν αναμνηστικό (NFT). Τα ανυποψίαστα θύματα που έκαναν κλικ στον σύνδεσμο κλήθηκαν να συνδέσουν τα πορτοφόλια τους, μόνο και μόνο για να τους κλαπεί ολόκληρο το κρυπτονόμισμα που κατείχαν.

Οι συνέπειες αυτής της παραβίασης ήταν εκτεταμένες. Ο προγραμματιστής του Ethereum Bok Khoo, γνωστός ως Bokky Poobah στο X, ανέφερε απώλειες στη συλλογή του CryptoPunk NFT. Τη στιγμή που γράφεται το άρθρο, η κατώτατη τιμή για ένα CryptoPunk NFT είναι περίπου 46,99 Ether, που ισοδυναμεί με περίπου 76.837 δολάρια.

Ο ZachXBT, με ένα σημαντικό κοινό 438.200 χρηστών, ενημέρωνε επιμελώς την κοινότητα για τις ενέργειες του χάκερ. Σημείωσε ότι το πολυτιμότερο NFT που εκλάπη κατά την επίθεση ήταν το CryptoPunk #3983, αξίας 153,62 ETH, που αντιστοιχεί περίπου σε 250.543 δολάρια.

Εν μέσω της κατάστασης που εξελίσσεται, ένας χρήστης με το ψευδώνυμο Satoshi 767 στο X πρότεινε ότι ο Vitalik Buterin μπορεί να μην έχει λάβει επαρκείς προφυλάξεις ασφαλείας για τον λογαριασμό του στο X. Ο Satoshi 767 επεσήμανε την πιθανότητα αμέλειας εκ μέρους του Buterin και τον κάλεσε να αναλάβει την ευθύνη και να αποζημιώσει όσους επλήγησαν. Πρότεινε ότι η παραβίαση μπορεί να συνέβη λόγω ανταλλαγής SIM, μια μέθοδος που χρησιμοποιείται συνήθως από χάκερ για να αποκτήσουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε λογαριασμούς.

Ο ZachXBT, ωστόσο, αμφισβήτησε αυτούς τους ισχυρισμούς, τονίζοντας ότι το υψηλό προφίλ του Vitalik τον καθιστά πρωταρχικό στόχο για διάφορες απόπειρες hacking. Πρότεινε ότι ήταν πρόωρο να συμπεράνουμε ότι η παραβίαση προέκυψε από SIM swap και έθεσε το ενδεχόμενο εμπλοκής εσωτερικών προσώπων ή χρήσης άλλων εξελιγμένων μεθόδων για την παραβίαση του λογαριασμού του Buterin.

Το περιστατικό χρησιμεύει ως έντονη υπενθύμιση των επίμονων προκλήσεων ασφαλείας που αντιμετωπίζουν εξέχουσες προσωπικότητες στον χώρο των κρυπτονομισμάτων και του blockchain.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: