Ο Λευκός Οίκος προτείνει φόρο 30% στην ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιείται για εξόρυξη Bitcoin και κρύπτο

Ο Λευκός Οίκος εισήγαγε επίσημα έναν προτεινόμενο φόρο 30% στην ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιείται για την εξόρυξη Bitcoin. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση Μπάιντεν πίεσε για τη θέσπιση του φόρου στον νεότερο προϋπολογισμό της για το οικονομικό έτος 2024.

Σε μια ανάρτηση στο ιστολόγιο του Λευκού Οίκου, η διοίκηση παρουσίασε το φορολογικό σχέδιο. Η πρόταση, με τίτλο “Φόρος κατανάλωσης ενέργειας για την εξόρυξη ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων (DAME)”, πρόκειται να εφαρμοστεί σταδιακά κατά τη διάρκεια των επόμενων τριών ετών. Στη συνέχεια, στοχεύει στην ενεργειακή κατανάλωση και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της εξόρυξης κρύπτο.

Ο Λευκός Οίκος προτείνει φόρο εξόρυξης Bitcoin

Ο Λευκός Οίκος πρότεινε φόρο 30% στην ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιείται για την εξόρυξη Bitcoin. Μια ανάρτηση της διοίκησης αναφέρεται στην πρόταση ως “να πληρώσουν οι crypto miners για το κόστος που επιβάλλουν στους άλλους”. Επιπλέον, το φορολογικό σχέδιο πρόκειται να αποτελέσει μέρος του προϋπολογισμού της κυβέρνησης για το 2024.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν δήλωσε ότι ο φόρος DAME αντιμετωπίζει “τόσο τις μακροχρόνιες εθνικές προκλήσεις όσο και τους αναδυόμενους κινδύνους”, όσον αφορά τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Επιπλέον, σημειώνοντας την ανάγκη καταπολέμησης “του οικονομικού και περιβαλλοντικού κόστους των σημερινών πρακτικών εξόρυξης κρύπτο περιουσιακών στοιχείων”.

Η πρόταση είναι σαφής ως προς την αντίληψη της διοίκησης για την εξόρυξη κρύπτο. Στη συνέχεια, επισημαίνει τις επιπτώσεις της στο περιβάλλον και την ενέργεια. Επιπλέον, η διοίκηση δήλωσε ότι “ο φόρος DAME ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να αρχίσουν να λαμβάνουν καλύτερα υπόψη τους τις βλάβες που προκαλούν στην κοινωνία”.

Το δελτίο τύπου έβαλε στο στόχαστρο τα οφέλη του κλάδου. Αναφέροντας: “Παράλληλα με αυτά τα γνωστά κόστη και κινδύνους, η εξόρυξη κρύπτο δεν παράγει τα τοπικά και εθνικά οικονομικά οφέλη που συνήθως συνδέονται με επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν παρόμοιες ποσότητες ενέργειας”. Σημειώνοντας μια υποβόσκουσα δυσπιστία για τον σκοπό της πρακτικής.

Αντίθετα, διάφορα νομοσχέδια προστασίας της εξόρυξης κρύπτο έχουν ψηφιστεί σε αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ. Εισάγοντας στη συνέχεια μια κατάσταση αντικρουόμενων προοπτικών. Μόνο ο χρόνος θα δείξει πώς θα γίνει δεκτή η πρόταση. Ωστόσο, ο φόρος έχει προς το παρόν οριστεί να εφαρμοστεί σταδιακά στην αρχή του επόμενου οικονομικού έτους.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: