Ο Gensler της SEC αναζητά χρηματοδότηση 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξάλειψη της «ανάρμοστης συμπεριφοράς» στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών, Γκάρι Γκένσλερ, υποστήριξε το αίτημα του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να χορηγήσει χρηματοδότηση ρεκόρ 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη ρυθμιστική αρχή, υπογραμμίζοντας τη συνεχιζόμενη ανάγκη πάταξης της «ανάρμοστης συμπεριφοράς» στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων.

Σε προετοιμασμένη κατάθεση για την ακρόαση για τον προϋπολογισμό της 29ης Μαρτίου με την Επιτροπή Πιστώσεων της Βουλής, ο Γκένσλερ είπε ότι απαιτείται πρόσθετη χρηματοδότηση για να συνεχιστεί ο ρυθμός της καινοτομίας, προσθέτοντας:

«Η ταχεία τεχνολογική καινοτομία στις χρηματοπιστωτικές αγορές έχει οδηγήσει σε ανάρμοστη συμπεριφορά σε αναδυόμενους και νέους τομείς, ιδίως στον χώρο των κρύπτο. Η αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος απαιτεί νέα εργαλεία, τεχνογνωσία και πόρους».

Η πρόσθετη χρηματοδότηση θα επιτρέψει στην SEC να προσλάβει 170 επιπλέον υπαλλήλους, οι περισσότεροι από τους οποίους θα εργάζονταν στα τμήματα επιβολής και εξέτασης, είπε ο Gensler.

Ο πρόεδρος της SEC είπε ότι η αύξηση του προϋπολογισμού του προηγούμενου έτους της επέτρεψε να φέρει τα επίπεδα προσωπικού πάνω από αυτά που ήταν το 2016 για πρώτη φορά, αλλά είπε ότι ο ρυθμιστικός οργανισμός εξακολουθεί να είναι αδύναμος, προσθέτοντας:

«Ως μπάτσος στο ρυθμό, πρέπει να είμαστε σε θέση να συναντήσουμε το ταίριασμα των bad actors. Έτσι, είναι λογικό η SEC να αυξάνεται παράλληλα με την επέκταση και την αυξημένη πολυπλοκότητα στις κεφαλαιαγορές».

Ο Gensler περιέγραψε και πάλι τα κρυπτογράφηση ως την άγρια ​​δύση , υποδεικνύοντας ότι ο εκκολαπτόμενος κλάδος είναι «γεμάτος από μη συμμόρφωση» και ότι οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων έθεταν σε κίνδυνο «τα σκληρά κερδισμένα περιουσιακά τους στοιχεία σε μια άκρως κερδοσκοπική κατηγορία περιουσιακών στοιχείων».

Σύμφωνα με τον Gensler, η ρυθμιστική αρχή «έλαβε περισσότερες από 35.000 ξεχωριστές συμβουλές, καταγγελίες και παραπομπές από πληροφοριοδότες και άλλους το 2022», οι οποίες την βοήθησαν να ασκήσει περισσότερες από 750 ενέργειες επιβολής και «οδήγησαν σε εντολές για 6,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε κυρώσεις και απαξίωση».

Τριάντα από αυτές τις ενέργειες σχετίζονταν με τη βιομηχανία κρύπτο , η οποία οδήγησε σε χρηματικές κυρώσεις 242 εκατομμυρίων δολαρίων και αντιπροσωπεύει αύξηση 36% σε σχέση με τις 22 ενέργειες που ανακοινώθηκαν το 2021.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: