Ο Ευρωπαϊκός Εμπορικός Οργανισμός προτρέπει να συμπεριληφθεί το DeFi στους κανονισμούς MiCA

Ο Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αγορών στην Ευρώπη (AFME), ένας εμπορικός φορέας που εκπροσωπεί τους συμμετέχοντες στη χονδρική αγορά στην Ευρώπη, ζήτησε να συμπεριληφθεί ο τομέας της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) στους επικείμενους κανονισμούς για τις αγορές κρύπτο περιουσιακών στοιχείων (MiCA) που ψηφίστηκαν πρόσφατα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η MiCA θεωρείται μια ολοκληρωμένη νομοθεσία για τα κρύπτο που πρόκειται να τεθεί σε ισχύ τον Δεκέμβριο του 2024. Ωστόσο, οι κανονισμοί αποκλείουν επί του παρόντος ορισμένα τμήματα του οικοσυστήματος κρύπτο, συμπεριλαμβανομένων των DeFi και των (NFTs). Σε έγγραφο που απηύθυνε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η AFME υπογράμμισε τους πιθανούς ακούσιους κινδύνους για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και τις ευρύτερες επιπτώσεις που προκύπτουν από τον αποκλεισμό του DeFi.

Το έγγραφο του εμπορικού οργανισμού συνέστησε την ανάπτυξη μιας ταξινόμησης για τις δραστηριότητες DeFi και τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, χρησιμοποιώντας μια προσέγγιση με βάση τον κίνδυνο. Πρότεινε επίσης την εφαρμογή ενός συνεκτικού ρυθμιστικού πλαισίου για τη διακυβέρνηση της αποκεντρωμένης φύσης του DeFi, επιτρέποντας παράλληλα διαφορετικούς βαθμούς συγκεντρωτισμού.

Η AFME υπογράμμισε ότι η πρότασή της θα πρέπει να θεωρηθεί ως σημείο εκκίνησης για συζήτηση και περαιτέρω διερεύνηση των τεχνικών πτυχών και των ρυθμιστικών προβληματισμών που σχετίζονται με το DeFi. Στόχος τους είναι να προωθήσουν έναν διάλογο σε ολόκληρη τη βιομηχανία και να συνεργαστούν τόσο με τον δημόσιο όσο και με τον ιδιωτικό τομέα για την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων πολιτικής για τον τομέα DeFi.

Οι κανονισμοί MiCA βρίσκονται επί του παρόντος σε φάση διαβούλευσης, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να ξεκινάει μια διαδικασία διαβούλευσης τριών τμημάτων που θα ξεκινήσει τον Ιούλιο. Τα σχόλια που θα συγκεντρωθούν κατά τη φάση αυτή θα υποβληθούν σε εξέταση και έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: