Ο επικεφαλής νομικών υπηρεσιών της Ripple αναμένει ότι η προσφυγή της SEC θα ενισχύσει τη νίκη της Ripple Labs

Ο Chief Legal Officer της Ripple, Stuart Alderoty, δεν πτοείται από τις ανησυχίες σχετικά με μια πιθανή έφεση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) μετά την πρόσφατη απόφαση-ορόσημο υπέρ της Ripple Labs.

Σε ένα πρόσφατο podcast του TechCrunch στις 26 Ιουλίου, ο Alderoty εξέφρασε την πεποίθηση ότι μια έφεση από την SEC θα μπορούσε στην πραγματικότητα να ενισχύσει τη μερική νίκη της Ripple Labs κατά της χρηματοπιστωτικής ρυθμιστικής αρχής. Πιστεύει ακράδαντα ότι το token XRP δεν πρέπει να χαρακτηριστεί ως επενδυτικό συμβόλαιο και η Ripple είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τη θέση της σε οποιαδήποτε έφεση που θα υποβληθεί ενώπιον των δικαστηρίων.

Ο Alderoty διαβεβαίωσε: “Πιστεύουμε ότι η δικαστής είχε δίκιο, και πιστεύουμε ότι ήταν μια πιστή εφαρμογή του νόμου, και νομίζω ότι ένα εφετείο όχι μόνο θα το επιβεβαιώσει αυτό, αλλά ίσως και να το ενισχύσει σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό”.

Η κρίσιμη απόφαση της 13ης Ιουλίου, από τη δικαστή Analisa Torres, δήλωσε ότι το XRP δεν αποτελούσε αξιόγραφο όταν πωλούνταν στο κοινό σε ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, αλλά μπορούσε να θεωρηθεί αξιόγραφο όταν πωλούνταν σε θεσμικούς επενδυτές.

Μετά την απόφαση, η SEC εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για ορισμένες πτυχές της απόφασης κατά τη διάρκεια της εν εξελίξει υπόθεσής της κατά του ιδρυτή της Terraform Labs, Do Kwon. Η SEC ανέφερε την πρόθεσή της να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης με διάσπαση στο μέλλον, δηλώνοντας ότι οι λιανικές πωλήσεις του XRP θα έπρεπε να θεωρηθούν ως κινητές αξίες.

Ο πρόεδρος της SEC, Gary Gensler, εξέφρασε επίσης την απογοήτευσή του για την ετυμηγορία του δικαστηρίου σχετικά με το XRP και υποσχέθηκε να συνεχίσει να αξιολογεί την απόφαση.

Παρά την αισιοδοξία του, ο Alderoty τόνισε ότι η βιομηχανία κρύπτο εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ρυθμιστική αβεβαιότητα στις Η.Π.Α. Ο ίδιος επέκρινε την προσέγγιση “ρύθμιση μέσω επιβολής” της SEC, η οποία έχει ως αποτέλεσμα η χώρα να υστερεί σε σχέση με άλλες δικαιοδοσίες όσον αφορά τη ρύθμιση των κρύπτο.

Σύμφωνα με τον Alderoty, η απόφαση στην υπόθεση της Ripple θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως προηγούμενο και να προσφέρει διαβεβαίωση σε άλλους δικαστές ότι η θέση της SEC για τα κρυπτονομίσματα μπορεί να είναι λανθασμένη. Ωστόσο, προειδοποίησε ότι ένα ορθολογικό, ολοκληρωμένο και διαφανές ρυθμιστικό πλαίσιο για τον τομέα των κρυπτονομισμάτων εξακολουθεί να είναι επειγόντως απαραίτητο στις ΗΠΑ, ώστε η χώρα να συμβαδίσει με τον υπόλοιπο κόσμο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: