Ο Elon Musk θέτει σε εφαρμογή το “Rate Limit” του Twitter ως απάντηση στις ανησυχίες για “χειραγώγηση του συστήματος”

Σε απάντηση στην έξαρση της απόσπασης δεδομένων και της χειραγώγησης του συστήματος στην πλατφόρμα, το Twitter ανακοίνωσε προσωρινά όρια στον αριθμό των αναρτήσεων που μπορούν να διαβάσουν οι χρήστες ανά ημέρα. Ο Elon Musk, ο εκτελεστικός πρόεδρος, έκανε την ανακοίνωση την 1η Ιουλίου, δηλώνοντας ότι οι επαληθευμένοι λογαριασμοί θα περιορίζονται σε 10.000 αναρτήσεις την ημέρα, ενώ οι μη επαληθευμένοι λογαριασμοί και οι νέοι μη επαληθευμένοι λογαριασμοί θα έχουν όρια 1.000 και 500 αναρτήσεων την ημέρα, αντίστοιχα.

Οι χρήστες του Twitter αντιμετώπιζαν προβλήματα τις τελευταίες ημέρες, όπως δυσκολίες στην ανάκτηση tweets, χαμένα χρονολόγια και μηνύματα “υπέρβαση Rate Limit”. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα hashtags όπως #TwitterDown και #TwitterFail να γίνονται trending σε ορισμένες περιοχές. Το Downdetector, ένας ιστότοπος παρακολούθησης διακοπών σε πραγματικό χρόνο, έλαβε πολλές αναφορές χρηστών για διακοπές λειτουργίας του Twitter τις τελευταίες 24 ώρες, με τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και την ανατολική και τη δυτική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών να είναι οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο, σύμφωνα με το Is The Service Down.

Αν και ο Elon Musk δεν έδωσε συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με την αιτία της απόσπασης δεδομένων και της χειραγώγησης του συστήματος, εξέφρασε την ανησυχία του για την υπερβολική λεηλασία των δεδομένων του Twitter, η οποία υποβάθμιζε την υπηρεσία της πλατφόρμας για τους χρήστες. Ορισμένοι εικάζουν ότι η αυξημένη απόσπαση δεδομένων θα μπορούσε να αποδοθεί σε chatbots τεχνητής νοημοσύνης με δυνατότητα περιήγησης στο διαδίκτυο, όπως το GPT-4 της OpenAI.

Σύμφωνα με τα έγγραφα του Twitter για προγραμματιστές, τα όρια ρυθμού επιβάλλονται για τη διαχείριση του όγκου των αιτήσεων που υποβάλλονται στο API της πλατφόρμας. Τα όρια αυτά αποσκοπούν στη διασφάλιση ενός αξιόπιστου και scalable API για την κοινότητα των προγραμματιστών.

Ο Jack Dorsey, συνιδρυτής και πρώην διευθύνων σύμβουλος του Twitter, υποστήριξε τα πρόσφατα μέτρα σε ανάρτησή του στις 2 Ιουλίου, αναγνωρίζοντας ότι η διαχείριση του Twitter είναι ένα δύσκολο έργο και υποδεικνύοντας ότι η απόφαση ελήφθη για το γενικότερο καλό της πλατφόρμας. Εξέφρασε την επιθυμία του το Twitter να μεταβεί σε ένα “πραγματικά ανθεκτικό στη λογοκρισία ανοιχτό πρωτόκολλο”, παρόμοιο με το Bitcoin και το Nostr.

Σε μια ελαφρύτερη σημείωση, εκτός από την εμπλοκή του στο Twitter, ο Elon Musk έχει δει να προπονείται για μια πιθανή μάχη μεικτών πολεμικών τεχνών με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Meta Mark Zuckerberg, προσθέτοντας μια δόση χιούμορ στις πρόσφατες δραστηριότητές του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: