Ο Elon Musk εγκαινιάζει νέα εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με φιλοδοξίες να λύσει τα μυστήρια του σύμπαντος

Ο επιχειρηματίας Elon Musk αποκάλυψε ένα νέο εγχείρημα με την ονομασία “xAI”, το οποίο αποσκοπεί στην αποκάλυψη των μυστηρίων που περιβάλλουν τη θεμελιώδη φύση του σύμπαντος.

Σε ανακοίνωσή της στις 12 Ιουλίου, η xAI αποκάλυψε την πρόθεσή της να συνεργαστεί στενά με τις άλλες επιχειρήσεις του Μασκ, όπως το Twitter και η Tesla, προκειμένου να προωθήσει την αποστολή της. Η εταιρεία αναζητά ενεργά εξειδικευμένους μηχανικούς και ερευνητές στην περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο για να ενταχθούν στην τεχνική της ομάδα. Ειδικότερα, η xAI έχει επιστρατεύσει ως σύμβουλο τον Dan Hendrycks, διευθυντή του Center for AI Safety.

Οι προγραμματιστές πίσω από την xAI διαθέτουν μεγάλη εμπειρία, έχοντας εργαστεί στο παρελθόν σε διακεκριμένους οργανισμούς όπως οι DeepMind, OpenAI, Google Research, Microsoft Research, Tesla και το Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Μαζί, έχουν συνεισφέρει σημαντικά στον τομέα, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης ευρέως αποδεκτών μεθοδολογιών όπως ο βελτιστοποιητής Adam, η ομαδοποίηση παρτίδων, η ομαδοποίηση επιπέδων και η ανακάλυψη αντίπαλων παραδειγμάτων.

Η ομάδα xAI έχει επίσης διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο σε πρωτοποριακές ανακαλύψεις όπως οι AlphaStar, AlphaCode, Inception, Minerva, GPT-3.5 και GPT-4. Για να συνεργαστεί με την κοινότητα, η xAI έχει προγραμματίσει μια συνομιλία στο Twitter Space στις 14 Ιουλίου.

Προηγούμενες αναφορές του CryptoNea.gr στις 17 Απριλίου αποκάλυψαν ότι ο Musk εργάζεται πάνω σε έναν ανταγωνιστή του ChatGPT με την ονομασία “TruthGPT”, το οποίο είναι ένα μεγάλο γλωσσικό μοντέλο ειδικά εκπαιδευμένο για να εξερευνά τα “μυστήρια του σύμπαντος”. Ο Μασκ έχει εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την αντιληπτή αριστερή προκατάληψη στη βιομηχανία τεχνητής νοημοσύνης, ισχυριζόμενος ότι τα υπάρχοντα chatbots, όπως το ChatGPT, έχουν προγραμματιστεί από αριστερούς εμπειρογνώμονες και μπορούν να διαδίδουν ψεύδη.

Επιπλέον, στις 6 Ιουλίου, ο Μασκ ζήτησε αυξημένη ρυθμιστική εποπτεία της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς πιστεύει ότι η τεχνολογία μπορεί να ξεπεράσει τις ανθρώπινες ικανότητες στο μέλλον. Τόνισε επίσης τον βαθύ αντίκτυπο που θα έχουν στην κοινωνία οι συσκευές με τεχνητή νοημοσύνη, όπως τα αυτόνομα αυτοκίνητα και τα ρομπότ.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: