Ο Do Kwon πρόκειται να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση στην υπόθεση πλαστογραφίας ταξιδιωτικού εγγράφου στο Μαυροβούνιο

Ο ιδρυτής της Terraform Labs, Do Kwon, πρόκειται να αποφυλακιστεί από τη φυλακή του Μαυροβουνίου με εγγύηση υπό επιτήρηση, καθώς συνεχίζεται η δίκη του για κατηγορίες πλαστογραφίας εγγράφων, όπως προκύπτει από δικαστική ανακοίνωση της Παρασκευής.


Το Βασικό Δικαστήριο της Ποντγκόριτσα ανέφερε στην ανακοίνωσή του ότι αποδέχτηκε πρόταση των δικηγόρων του Kwon την Πέμπτη για την καταβολή 400.000 ευρώ (435.000 δολάρια) για την αποφυλάκισή του. Σύμφωνα με τους όρους της εγγύησης, οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση – ο Kwon και το στέλεχος της Terra Han Chang-joon – θα βρίσκονται υπό παρακολούθηση και θα τους απαγορεύεται να βγαίνουν από το διαμέρισμά τους.


Οι δύο είχαν συλληφθεί από τις αρχές του Μαυροβουνίου τον Μάρτιο επειδή επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα. Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Νότια Κορέα έχουν ζητήσει την έκδοσή του από τις αρχές του Μαυροβουνίου για να αντιμετωπίσει ποινικές κατηγορίες σχετικά με την κατάρρευση της επιχείρησης κρύπτο Terraform Labs του Kwon τον περασμένο Μάιο.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης, οι κατηγορούμενοι ανέφεραν ότι έχουν “περιουσία αξίας αρκετών εκατομμυρίων” και το ποσό της εγγύησης θα καταβληθεί από τις συζύγους τους, αναφέρεται στην ανακοίνωση του δικαστηρίου. Η εισαγγελία διαφώνησε με την πρόταση για την εγγύηση, λέγοντας ότι δεν υπάρχει εγγύηση ότι ο Kwon δεν αποτελεί κίνδυνο φυγής.


Εν τω μεταξύ, οι δύο κατηγορούμενοι “υποσχέθηκαν ότι, αν οριστεί εγγύηση, δεν θα κρυφτούν μέχρι το τέλος της ποινικής διαδικασίας, ότι θα ανταποκρίνονται τακτικά στις κλήσεις του δικαστηρίου και ότι θα είναι διαθέσιμοι στη διεύθυνση που τους έχει δώσει ο συνήγορος υπεράσπισής τους”.

Η επόμενη δικάσιμος του Kwon έχει οριστεί για τις 16 Ιουνίου. Οι διάδικοι που δεν είναι ικανοποιημένοι με την απόφαση για την εγγύηση έχουν τρεις ημέρες προθεσμία για να ασκήσουν έφεση.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: