Ο δικηγόρος Pro-XRP κατηγορεί την SEC ότι ευνοεί τον εταιρικό καπιταλισμό σε βάρος των επενδυτών

Ο John Deaton, ένας δικηγόρος γνωστός για τη στάση του υπέρ του XRP, εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με τις ενέργειες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) κατά της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων, υποδηλώνοντας ότι τα κίνητρα του ρυθμιστικού φορέα καθοδηγούνται από τη διασφάλιση του εταιρικού καπιταλισμού και όχι από την προστασία των μεμονωμένων επενδυτών.

Ο Deaton εξέφρασε τις απόψεις του σχετικά με τις ενέργειες της SEC που στοχεύουν την Coinbase και την Ripple, υπογραμμίζοντας αυτό που αντιλαμβάνεται ως επίθεση στα κρυπτονομίσματα. Επεσήμανε διάφορες πτυχές που προκαλούν ανησυχία, συμπεριλαμβανομένων των κανόνων για τους διαπιστευμένους επενδυτές, της προσέγγισης της SEC στη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων και της στάσης της για τους μικροεπενδυτές στην υπόθεση της Ripple.

Στο Twitter, ο Deaton μοιράστηκε την πεποίθησή του ότι οι ΗΠΑ λειτουργούν σε ένα πλαίσιο εταιρικού καπιταλισμού και όχι σε ένα πραγματικό καπιταλιστικό σύστημα. Ανέφερε διάφορα στοιχεία του σημερινού χρηματοπιστωτικού τοπίου για να ενισχύσει το επιχείρημά του.

Ο Deaton επέκρινε την κατανομή των περιορισμένων πόρων της SEC σε υποθέσεις του τμήματος 5 και την εστίασή της στη στοχοποίηση της δευτερογενούς αγοράς στα ανταλλακτήρια αντί της αντιμετώπισης της απάτης στον χώρο των κρύπτο. Υποστήριξε ότι η προσέγγιση αυτή ενδέχεται να εμποδίσει την καινοτομία και να παρεμποδίσει την ανάπτυξη της αναδυόμενης βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων.

Ο δικηγόρος υπογράμμισε επίσης την αντίθεση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στην εναντίωση των μικροεπενδυτών να συμμετάσχουν ως amici curiae (φίλοι του δικαστηρίου) στην υπόθεση Ripple, γεγονός που υποδηλώνει απροθυμία να ληφθούν υπόψη οι απόψεις των μεμονωμένων επενδυτών. Αυτό ενίσχυσε την αντίληψη ότι ο ρυθμιστικός φορέας μπορεί να δίνει προτεραιότητα στα συμφέροντα των μεγαλύτερων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων έναντι εκείνων των μικροεπενδυτών.

Μια άλλη σημαντική ανησυχία που έθεσε ο Deaton είναι τα αντιληπτά διπλά πρότυπα στη ρύθμιση των κρύπτο. Ο ίδιος επέκρινε την SEC επειδή δεν συμμετέχει σε διάλογο με προληπτικές οντότητες όπως η Coinbase, ενώ σημείωσε ότι ο πρόεδρος της SEC Gary Gensler είχε πολλαπλές συναντήσεις με τον Sam Bankman-Fried, τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του ανταλλακτηρίου FTX που έχει πλέον καταρρεύσει.

Η άνιση μεταχείριση των φορέων του κλάδου έχει εγείρει ερωτήματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα, τη δικαιοσύνη και το συνολικό πλαίσιο της SEC για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Αυτή η διαφορετική προσέγγιση θα μπορούσε ενδεχομένως να καταπνίξει την ανάπτυξη καινοτόμων νεοφυών επιχειρήσεων, ενώ θα ευνοούσε πιο καθιερωμένες οντότητες.

Οι ισχυρισμοί του Deaton αναδεικνύουν τις πολυπλοκότητες και τις προκλήσεις που περιβάλλουν τη ρύθμιση των κρύπτο καθώς η SEC πλοηγείται στο ρόλο της σε ένα εξελισσόμενο χρηματοοικονομικό τοπίο. Καθώς ο κλάδος συνεχίζει να αναπτύσσεται, η ανάγκη για σαφείς και δίκαιους κανονισμούς γίνεται όλο και πιο κρίσιμη τόσο για τους επενδυτές όσο και για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο των κρυπτονομισμάτων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: