Ο CEO της Binance αρνείται τον πλούτο των $28 δις: “Δεν έχω ούτε κατά διάνοια τόσα πολλά”

Ο Changpeng “CZ” Zhao, διευθύνων σύμβουλος του μεγάλου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Binance, ισχυρίζεται ότι κατέχει πολύ μικρότερη καθαρή αξία από αυτή που αναφέρουν ορισμένα κύρια μέσα ενημέρωσης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Binance πήγε στο Twitter στις 27 Απριλίου για να πει στους οπαδούς του ότι η τελευταία λίστα πλούσιων οικονομικών του Bloomberg έχει κάποιες ανακριβείς πληροφορίες σχετικά με τον πλούτο του.

Σύμφωνα με τη λίστα πλουσίων του Bloomberg, ο CZ κατατάσσεται μεταξύ των τριών κορυφαίων οικονομικών δισεκατομμυριούχων παγκοσμίως, κατέχοντας καθαρή αξία που εκτιμάται σε 28,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

“Οι αριθμοί είναι όλοι λάθος. Δεν έχω ούτε κατά διάνοια τόσα πολλά. Δεν ξέρω γιατί το κάνουν αυτό”, έγραψε ο CZ. Ξεκίνησε επίσης το tweet του με το “4”, υπονοώντας προφανώς ότι ο πλούτος του θα έπρεπε να βρίσκεται κάπου ανάμεσα στα 19,4 δισεκατομμύρια δολάρια του Dan Gilbert και τα 13 δισεκατομμύρια δολάρια του Uday Kotak.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Binance ανέφερε επίσης ότι δεν είδε ποτέ το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX που κατέρρευσε ως αντίπαλο. “Καλωσορίζουμε περισσότερα – καλά οργανωμένα – ανταλλακτήρια στο χώρο”, πρόσθεσε ο CZ.

Η τελευταία κίνηση του CZ να επισημάνει τις ανακρίβειες της αναφοράς έρχεται σε συμφωνία με την κριτική στάση του διευθύνοντος συμβούλου σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ο κλάδος παρουσιάζεται σε άρθρα από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης. Το στέλεχος έχει επανειλημμένα διαψεύσει πληροφορίες από μεγάλες mainstream πηγές όπως το Bloomberg και το Forbes, χαρακτηρίζοντας συχνά τις αναφορές τους ως FUD, δηλαδή φόβο, αβεβαιότητα και αμφιβολία.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, ο διευθύνων σύμβουλος της Binance απάντησε σε ένα άρθρο του Forbes που ισχυριζόταν ότι η Binance προχώρησε σε έναν “παρασκηνιακό ελιγμό” που αφορούσε μια συναλλαγή ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022. Ο CZ υποστήριξε ότι το Forbes “δεν γνωρίζει πώς λειτουργεί ένα ανταλλακτήριο”. Νωρίτερα, ο CEO είχε διαψεύσει ένα δημοσίευμα του Bloomberg που ισχυριζόταν ότι η Binance εξέταζε το ενδεχόμενο να κόψει τους δεσμούς με τους επιχειρηματικούς εταίρους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: