Ο CEO της Binance CZ εκθέτει νέα απάτη κρύπτο που στοχεύει την κοινότητα

Ο Changpeng Zhao, ευρέως γνωστός ως CZ στον κόσμο των κρύπτο και διευθύνων σύμβουλος της Binance, εξέδωσε πρόσφατα μια προειδοποίηση προς την κοινότητα των κρύπτο σχετικά με μια αναδυόμενη απάτη που κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερη δημοτικότητα. Η απάτη αφορά ψεύτικες διευθύνσεις πορτοφολιών που εξαπατούν τους χρήστες κατά τη διάρκεια των συναλλαγών, οδηγώντας σε σημαντικές οικονομικές απώλειες.

Το παραπλανητικό σύστημα λειτουργεί με τη δημιουργία διευθύνσεων που μιμούνται την αρχική διεύθυνση του χρήστη, με πανομοιότυπους χαρακτήρες αρχής και τέλους. Μόλις ο απατεώνας δημιουργήσει την αντικατοπτρισμένη διεύθυνση, προχωρά στην αποστολή μικρών συναλλαγών “dust” στο πορτοφόλι του θύματος, οι οποίες εμφανίζονται στο ιστορικό συναλλαγών του στόχου. Η παγίδα είναι ότι αν το θύμα αντιγράψει και επικολλήσει κατά λάθος μια από αυτές τις διευθύνσεις συναλλαγών dust, τα χρήματα εκτρέπονται αυτόματα στο πορτοφόλι του απατεώνα.

Ο CZ αποκάλυψε ότι ένας έμπειρος χειριστής κρύπτο έπεσε θύμα αυτής της απάτης την 1η Αυγούστου, χάνοντας το εκπληκτικό ποσό των 20 εκατομμυρίων δολαρίων σε κρυπτονομίσματα. Ευτυχώς, ο χειριστής παρατήρησε γρήγορα το σφάλμα και απευθύνθηκε στη Binance για βοήθεια, καταφέρνοντας να παγώσει τα κεφάλαια πριν φτάσουν στον απατεώνα.

Για να προστατευτούν από τέτοιες απάτες, ο CZ συμβούλευσε τους χρήστες να εξετάσουν το ενδεχόμενο χρήσης domains blockchain, όπως το Ethereum Name Service, το οποίο λειτουργεί όπως οι κανονικές διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αυτοί οι τομείς επιτρέπουν στους χρήστες να αναγνωρίζουν τα πορτοφόλια χρησιμοποιώντας λέξεις που είναι εύκολο να θυμάται κανείς αντί για πολύπλοκες σειρές χαρακτήρων. Οι χρήστες της Binance μπορούν να αγοράσουν με ευκολία domains απευθείας μέσω της πλατφόρμας.

Επιπλέον, οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας συνιστούν έντονα να μην αντιγράφουν και να μην επικολλούν διευθύνσεις από εφαρμογές κατά τη μεταφορά κεφαλαίων. Αντ’ αυτού, οι χρήστες ενθαρρύνονται να επαληθεύουν χειροκίνητα τις διευθύνσεις και να χρησιμοποιούν ισχυρούς, μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης για τους λογαριασμούς κρύπτο. Η ενεργοποίηση του ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων στις εφαρμογές μπορεί επίσης να προσθέσει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας.

Αν και η έγκαιρη αντίδραση της Binance έσωσε έναν χρήστη από μια σημαντική παραβίαση της ασφάλειας, δεν ήταν όλα τα θύματα το ίδιο τυχερά. Την προειδοποίηση του CZ ακολούθησαν αναφορές για έναν άλλο χρήστη που έχασε 20.000 USDT από παρόμοια απάτη με διεύθυνση σκόνης. Παρά την επικοινωνία με την ομάδα υποστήριξης της Binance εντός 20 λεπτών από τη συναλλαγή, τα κεφάλαια δεν μπόρεσαν να παγώσουν εγκαίρως. Δυστυχώς, τα κεφάλαια του θύματος μεταφέρθηκαν τελικά σε ένα crypto mixer, καθιστώντας την ανάκτηση αδύνατη.

Δυστυχώς, δεν είναι μόνο οι χρήστες της Binance που έχουν πέσει θύματα τέτοιων απατών. Οι χρήστες της Coinbase έχουν επίσης αναφέρει παρόμοια περιστατικά ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων απάτης και επιθέσεων phishing που σχετίζονται με τις υπηρεσίες και τις εφαρμογές του ανταλλακτηρίου. Ορισμένοι άτυχοι πελάτες έχουν λάβει μηνύματα από απατεώνες που χρησιμοποιούν το όνομα τομέα του γνωστού ανταλλακτηρίου κρύπτο, προκαλώντας περαιτέρω ανησυχία στην κοινότητα.

Καθώς οι απάτες συνεχίζουν να εξελίσσονται και να στοχεύουν τον κόσμο των κρύπτο, οι χρήστες πρέπει να παραμένουν σε εγρήγορση και να ενημερώνονται για τις αναδυόμενες απειλές. Η τήρηση των βέλτιστων πρακτικών ασφαλείας και η αξιοποίηση της προστασίας που προσφέρουν πλατφόρμες όπως η Binance μπορούν να συμβάλουν σε μεγάλο βαθμό στην προστασία από πιθανές απώλειες. Η κοινότητα κρύπτο πρέπει να ενωθεί για να δημιουργήσει ένα ασφαλέστερο περιβάλλον για όλους τους συμμετέχοντες και να προστατεύσει από δόλιες δραστηριότητες.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: