Η Robinhood αναφέρει κερδοφόρο Q2 εν μέσω πτώσης των εσόδων από κρύπτο

Στην πρόσφατη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου, η Robinhood, η δημοφιλής εφαρμογή συναλλαγών, αποκάλυψε ότι πέτυχε κερδοφορία για πρώτη φορά από την αρχική δημόσια προσφορά της. Ωστόσο, η εταιρεία σημείωσε πτώση των εσόδων της κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2023.

Σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση που αποκαλύφθηκε στις 2 Αυγούστου, τα έσοδα της Robinhood από τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα σημείωσαν σημαντική μείωση 18%, διαμορφούμενα στα 31 εκατομμύρια δολάρια. Από την πτώση δεν εξαιρέθηκαν ούτε άλλα έσοδα που βασίζονται σε συναλλαγές. Τα έσοδα από δικαιώματα προαίρεσης μειώθηκαν κατά 5% στα 127 εκατ. δολάρια, ενώ τα έσοδα από μετοχές μειώθηκαν επίσης κατά 7% στα 25 εκατ. δολάρια. Κατά το τελευταίο έτος, τα συνολικά έσοδα της Robinhood δέχθηκαν ελαφρύ πλήγμα, μειωμένα κατά 4% από 202 εκατ. δολάρια τον Ιούνιο του προηγούμενου έτους σε 193 εκατ. δολάρια.

Παρά τη μείωση των εσόδων, η εταιρεία κατάφερε να καταγράψει καθαρά κέρδη ύψους 25 εκατ. δολαρίων, που μεταφράζονται σε κέρδη ανά μετοχή (EPS) 0,03 δολάρια. Αυτό σηματοδότησε σημαντική βελτίωση σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του έτους, όταν η Robinhood αντιμετώπισε καθαρές ζημίες ύψους 511 εκατομμυρίων δολαρίων, με αποτέλεσμα τα κέρδη ανά μετοχή να διαμορφωθούν στα -0,57 δολάρια. Ο μετασχηματισμός των οικονομικών επιδόσεων μπορεί να αποδοθεί στις προσπάθειες της εταιρείας για βελτιστοποίηση των συνολικών λειτουργικών δαπανών, επιτυγχάνοντας αξιοσημείωτη μείωση κατά 45 εκατ. δολάρια.

Επιπλέον, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) σημείωσαν αξιοσημείωτη αύξηση κατά 31% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, φθάνοντας τα 151 εκατομμύρια δολάρια, με αντίστοιχη βελτίωση του περιθωρίου κέρδους κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες, το οποίο ανέρχεται πλέον στο 31%. Το EBITDA χρησιμεύει ως βασική μέτρηση που χρησιμοποιείται από αναλυτές, επενδυτές και επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα για τη σύγκριση των λειτουργικών επιδόσεων μεταξύ εταιρειών του ίδιου κλάδου.

Μια άλλη θετική σημείωση στην έκθεση ήταν η σημαντική αύξηση του συνολικού ενεργητικού υπό θεματοφυλακή, το οποίο αυξήθηκε κατά 13% στα 89 δισ. δολάρια κατά το τελευταίο τρίμηνο. Η αύξηση αυτή οφείλεται στις υψηλότερες αποτιμήσεις των μετοχών και στη διατήρηση των καθαρών καταθέσεων. Η εταιρεία είδε επίσης μια σταθερή αύξηση των περιουσιακών στοιχείων κρύπτο υπό θεματοφυλακή, τα οποία αυξήθηκαν από 8,431 δισ. δολάρια τον Δεκέμβριο του 2022 σε 11,503 δισ. δολάρια τον Ιούνιο του 2023, λαμβάνοντας υπόψη το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Ο Vlad Tenev, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Robinhood Markets, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ορόσημο που πέτυχε η εταιρεία, δηλώνοντας: “Το δεύτερο τρίμηνο, φτάσαμε σε ένα σημαντικό ορόσημο, επιτυγχάνοντας κερδοφορία κατά GAAP για πρώτη φορά ως δημόσια εταιρεία”. Ο όρος GAAP αναφέρεται στις γενικά αποδεκτές λογιστικές αρχές, που αντιπροσωπεύουν τις τυποποιημένες κατευθυντήριες γραμμές και αρχές που χρησιμοποιούν οι εταιρείες για την κατάρτιση των οικονομικών τους καταστάσεων.

Οι καθαρές καταθέσεις της Robinhood για το τρίμηνο ανήλθαν σε 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια, αντανακλώντας έναν ετήσιο ρυθμό αύξησης 21% όσον αφορά τα περιουσιακά στοιχεία υπό θεματοφυλακή κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023. Οι καθαρές καταθέσεις της εταιρείας για τους τελευταίους 12 μήνες ανήλθαν σε 16,1 δισεκατομμύρια δολάρια, σηματοδοτώντας ρυθμό αύξησης 25% κατά τη διάρκεια του έτους.

Παρά τις προκλήσεις που θέτει η μείωση των εσόδων από κρύπτο, η ικανότητα της Robinhood να επιτυγχάνει κερδοφορία και να διατηρεί σταθερή αύξηση των καθαρών καταθέσεων και των περιουσιακών στοιχείων υπό θεματοφυλακή αποτελεί θετικό δείκτη για την οικονομική υγεία της εταιρείας και τις δυνατότητες μελλοντικής επιτυχίας.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: