Νομικός εμπειρογνώμονας υπογραμμίζει τη στρατηγική διακανονισμού Ripple-SEC εν μέσω των επιπτώσεων της υπόθεσης Coinbase

Εν μέσω των κερδοσκοπικών εικασιών που περιβάλλουν μια πιθανή επίλυση της τρέχουσας διαμάχης μεταξύ της Ripple και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC), ο John Deaton, ο οποίος εκπροσωπεί πολλούς κατόχους του XRP token, παρουσίασε έναν πιθανό roadmap για τα δύο μέρη σε περίπτωση που αποφασίσουν να επιδιώξουν διακανονισμό.

Ο Deaton υπογράμμισε τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει η αγωγή Coinbase εναντίον SEC, τονίζοντας τις επιπτώσεις που έχει για το ευρύτερο τοπίο των κρύπτο. Εάν ο δικαστής που προεδρεύει της υπόθεσης Coinbase κάνει δεκτή την αίτηση απόρριψης της αγωγής του ανταλλακτηρίου, αυτό θα σήμαινε ότι οι πωλήσεις token στην πλατφόρμα δεν εμπίπτουν στους νόμους περί κινητών αξιών των ΗΠΑ, αν και η απόφαση αυτή δεν θα επεκτεινόταν στις δραστηριότητες crypto staking.

Ο Deaton εξήγησε: “Ο μόνος τρόπος με τον οποίο η Ripple και η SEC θα μπορούσαν να καταλήξουν σε διακανονισμό πριν από το τέλος του έτους είναι εάν ο δικαστής Failla κάνει δεκτή την αίτηση απόρριψης της Coinbase ή την κάνει εν μέρει δεκτή – διαπιστώνοντας ότι οι πωλήσεις token σε ένα ανταλλακτήριο σε μια blind bid/ask transaction δεν εμπίπτουν στους νόμους περί κινητών αξιών των ΗΠΑ“.

Σε περίπτωση που η αίτηση απόρριψης βρει σύμφωνη τον δικαστή, θα περιορίσει σημαντικά τις επιλογές της SEC για την άσκηση έφεσης, καθιστώντας έτσι τον διακανονισμό μια πιο ελκυστική και ρεαλιστική επιλογή. Ο Deaton διευκρίνισε περαιτέρω ότι ακόμη και αν η έφεση εξακολουθούσε να αποτελεί επιλογή υπό αυτές τις συνθήκες, η εξουσία της SEC θα ήταν κάπως μειωμένη.

Σε μια πρόσφατη κατάθεση με ημερομηνία 1 Σεπτεμβρίου, η Ripple ανέφερε ότι η συνοπτική απόφαση δεν είχε εξετάσει επαρκώς τη νομική βάση για την άσκηση ενδιάμεσης έφεσης. Η ένστασή τους στηρίχθηκε στο επιχείρημα ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε παρεκκλίνει από το καθιερωμένο νομικό προηγούμενο, ιδίως όσον αφορά την εφαρμογή του Howey test στις πωλήσεις token XRP.

Η SEC ξεκίνησε αρχικά την αγωγή της κατά της Ripple, του διευθύνοντος συμβούλου της Brad Garlinghouse και του συνιδρυτή της Chris Larsen τον Δεκέμβριο του 2020, οδηγώντας αρκετά ανταλλακτήρια να διαγράψουν το XRP από το ανταλλακτήριο για να αποφύγουν πιθανές νομικές εμπλοκές. Ωστόσο, μετά από μια ευνοϊκή απόφαση της δικαστού Analisa Torres τον Ιούλιο, πολλά ανταλλακτήρια δήλωσαν την πρόθεσή τους να επανεμφανίσουν το token XRP.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023, η SEC καταδίωξε ενεργά διάφορες εταιρείες κρυπτονομισμάτων για ισχυρισμούς περί παραβιάσεων του νόμου περί κινητών αξιών, συμπεριλαμβανομένων υποθέσεων υψηλού προφίλ που αφορούσαν την Binance και την Coinbase. Ειδικότερα, στις 29 Αυγούστου, ο γίγαντας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Grayscale εξασφάλισε μια σημαντική νομική νίκη κατά της SEC μέσω μιας έφεσης, η οποία επέβαλε μια ενδελεχή επανεξέταση της αίτησής του για ένα spot Bitcoin exchange-traded fund.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: