Νομικές προκλήσεις και περιορισμένη λειτουργικότητα ρίχνουν σκιά στο PYUSD Stablecoin της PayPal

Παρά την απουσία ενός σαφώς καθορισμένου ρυθμιστικού τοπίου για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, η PayPal, μια εξέχουσα εταιρεία fintech, ανακοίνωσε την εισαγωγή του σταθερού νομίσματος πληρωμών σε δολάρια ΗΠΑ, PayPal USD (PYUSD), στις 7 Αυγούστου.

Εκπρόσωπος της PayPal τόνισε τη σημασία του PYUSD ως σταθερού ψηφιακού μέσου, το οποίο είναι ικανό να ενσωματώνει απρόσκοπτα κρυπτονομίσματα και fiat για την υιοθέτηση μελλοντικών ψηφιακών εμπειριών από την ευρύτερη κοινότητα. Παρά τη ρυθμιστική ασάφεια, ο εκπρόσωπος δήλωσε:

“Ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση της τεχνολογικής υποδομής του χρηματοπιστωτικού συστήματος είναι απαραίτητη και στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές να προσαρμοστούν και να εμπλακούν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο λανσάρουμε ένα σταθερό νόμισμα PayPal, σχεδιασμένο για να εξαλείψει τη μεταβλητότητα των τιμών που συνδέεται με άλλα ψηφιακά νομίσματα, ενώ παράλληλα επιτρέπει ασφαλείς πληρωμές”.

Η PayPal ασκεί σημαντική επιρροή με περισσότερους από 426 εκατομμύρια ενεργούς λογαριασμούς PayPal και με μερίδιο αγοράς άνω του 50% στην παγκόσμια επεξεργασία ηλεκτρονικών πληρωμών.

Αξιολόγηση του αντίκτυπου του PYUSD

Η κυκλοφορία του PYUSD από την PayPal συνεπάγεται πλεονεκτήματα και περιορισμούς.

Ο Alex Tapscott, συνιδρυτής του Blockchain Research Institute, υπογράμμισε την αναγνώριση από την PayPal της σημασίας των stablecoins για τη διαμόρφωση του μέλλοντος των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και των πληρωμών. Τα stablecoins έχουν αποδειχθεί προσοδοφόρα, επιτρέποντας τη διαφοροποίηση σε τομείς με υψηλότερο περιθώριο κέρδους εν μέσω σκληρού ανταγωνισμού στις παραδοσιακές πληρωμές. O Tapscott παρατήρησε:

“Η είσοδος της PayPal και άλλων στην αγορά stablecoin δεν αποτελεί έκπληξη. Με τα κέρδη της Tether να είναι έτοιμα να ξεπεράσουν εκείνα της Starbucks, της BlackRock και ακόμη και της PayPal, τα stablecoins παρουσιάζουν μια λογική και δυνητικά κερδοφόρα ευκαιρία”.

Το PYUSD θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως σημείο εισόδου για τους mainstream χρήστες στον χώρο Web3. Η Pegah Soltani, επικεφαλής του τμήματος προϊόντων πληρωμών της Ripple, τόνισε ότι τα stablecoins συμβολίζουν τα fiat νομίσματα, ενισχύοντας το οικοσύστημα κρύπτο συνδέοντας τις συναλλαγές της κρύπτο οικονομίας πίσω στο fiat.

Ωστόσο, η Soltani υπογράμμισε ότι το κλειστό οικοσύστημα πληρωμών της PayPal ενδέχεται να ενισχύσει πρωτίστως την αποτελεσματικότητά της, χωρίς να έχει πρωτοποριακό αντίκτυπο στους καταναλωτές που βιώνουν χαμηλές χρεώσεις και γρήγορες συναλλαγές εντός των εφαρμογών της PayPal.

Από την άλλη πλευρά, η παροχή κινήτρων στους χρήστες να χρησιμοποιούν το PYUSD εκτός του οικοσυστήματος της PayPal θα μπορούσε να επιταχύνει την υιοθέτησή του στην αγορά. Παρά το πρόσφατο λανσάρισμά του, αρκετά ανταλλακτήρια έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εισαγωγή του PYUSD.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκατομμύρια άνθρωποι εμπιστεύονται την PayPal για οικονομικές συναλλαγές, παρέχοντας ενδεχομένως στο stablecoin της ένα αρχικό επίπεδο αντιληπτής εμπιστοσύνης για τους νεοεισερχόμενους.

Ρυθμιστικά εμπόδια και λειτουργικοί περιορισμοί

Παρά τα πλεονεκτήματα, οι ανησυχίες περιβάλλουν το PYUSD, ιδίως η έλλειψη ρυθμιστικής σαφήνειας για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία στις ΗΠΑ. Την έκδοση και τη φύλαξη του PYUSD διαχειρίζεται η Paxos, ένας ειδικευμένος θεματοφύλακας που ρυθμίζεται από το Τμήμα Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Πολιτείας της Νέας Υόρκης. Η Margaret Rosenfeld, CLO της Cube Exchange, ανέφερε ότι η Paxos διατηρεί τα περιουσιακά στοιχεία σε πλήρως διαχωρισμένους λογαριασμούς.

Παρόλο που η Paxos αντιμετώπισε ρυθμιστικό έλεγχο, η συνεργασία της με μια έμπειρη εταιρεία fintech όπως η PayPal σηματοδοτεί την αυξανόμενη υιοθέτηση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων από την παραδοσιακή χρηματοδότηση.

Ο Tapscott σημείωσε ότι σε σύγκριση με καθιερωμένα stablecoins όπως το Tether και το Circle, το PYUSD μπορεί αρχικά να στερείται ρευστότητας και λειτουργικότητας. Επιπλέον, ως stablecoin που βασίζεται στο δίκτυο Ethereum, οι πιθανές ανησυχίες για την επεκτασιμότητα και το κόστος ενδέχεται να εμποδίσουν τους στόχους υιοθέτησης της PayPal.

Ο Mark Heynen, αντιπρόεδρος επιχειρηματικής ανάπτυξης στο Stellar Development Foundation, επεσήμανε τους περιορισμούς του Ethereum για τις πληρωμές, προτείνοντας στην PayPal να διερευνήσει την έκδοση του stablecoin της σε πολλαπλές αλυσίδες.

Εν μέσω αυτών των προκλήσεων, η PayPal παραμένει αισιόδοξη για το Blockchain και τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, αποφασισμένη να προωθήσει την οικονομική ευημερία και τις οικονομικές ευκαιρίες στην ψηφιακή εποχή.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: