Η αβεβαιότητα για την έγκριση του Bitcoin ETF προκαλεί εβδομαδιαίες εκροές κρύπτο $55M

Τα επενδυτικά προϊόντα κρυπτονομισμάτων σημείωσαν αξιοσημείωτη μείωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος, με συνολική εκροή 55 εκατομμυρίων δολαρίων κατά την εβδομάδα της 13ης Σεπτεμβρίου, όπως προκύπτει από τα ευρήματα έκθεσης της CoinShares.

Προηγουμένως, το κυρίαρχο κλίμα είχε περιστραφεί γύρω από την επικείμενη έγκριση ενός διαπραγματεύσιμου αμοιβαίου κεφαλαίου (ETF) Bitcoin με βάση τις τιμές spot. Ωστόσο, αυτή η αισιοδοξία έχει πλέον αρχίσει να εξασθενεί, και αυτό αντικατοπτρίζεται στην εκροή 42 εκατομμυρίων δολαρίων ειδικά από το Bitcoin.

Τα προϊόντα Ethereum αντιμετώπισαν επίσης κάμψη της ζήτησης, με εκροές ύψους 9 εκατομμυρίων δολαρίων. Άλλα κρυπτονομίσματα όπως το Polygon, το Litecoin και το Polkadot παρουσίασαν συλλογικά εκροές συνολικού ύψους 2 εκατ. δολαρίων, υπογραμμίζοντας το ευρύτερο κλίμα της αγοράς.

Σε αντίθεση με αυτή την τάση, τα XRP της Ripple και Cardano κατάφεραν να προσελκύσουν εισροές κατά την ίδια περίοδο. Το XRP παρατήρησε εισροή ύψους 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ το Cardano συγκέντρωσε πιο μετριοπαθή 100.000 δολάρια.

Από γεωγραφική άποψη, οι περισσότερες περιοχές ανέφεραν καθαρές εκροές. Ο Καναδάς ηγήθηκε με σημαντική εκροή 35,9 εκατομμυρίων δολαρίων, ακολουθούμενος από τη Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες με 11 εκατομμύρια δολάρια και 5,5 εκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα.

Ωστόσο, η Ελβετία και η Αυστραλία αψήφησαν αυτή την τάση αναφέροντας εισροές. Η ελβετική αγορά είδε εισροές ύψους 3,5 εκατ. δολαρίων, ενώ η Αυστραλία ανέφερε ένα μικρότερο ποσό ύψους 100.000 δολαρίων που εισήλθε στην αγορά.

Σύμφωνα με την CoinShares, η κινητήριος δύναμη πίσω από αυτές τις εκροές προέρχεται από την έλλειψη προόδου στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) όσον αφορά την ανάληψη του πράσινου φωτός για ένα επιτόπιο Bitcoin ETF. “Η Επιτροπή θα πρέπει να λάβει μέτρα για την ενίσχυση των συναλλαγών με την SEC και το TSX:

“Η πρόσφατη επισήμανση από τα μέσα ενημέρωσης ότι η απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για την έγκριση ενός αμερικανικού spot ETF δεν είναι επικείμενη, πιθανώς συνέβαλε σε αυτή την κίνηση της αγοράς”.

Οι επενδυτές είχαν κάνει εικασίες σχετικά με την πιθανή έγκριση ενός spot-based Bitcoin ETF, η οποία είχε τροφοδοτήσει σημαντική αισιοδοξία στην κοινότητα των κρυπτονομισμάτων. Στην πραγματικότητα, ορισμένοι εμπειρογνώμονες τοποθέτησαν μάλιστα την έγκριση ως πιθανό καταλύτη για μια σημαντική άνοδο της αγοράς, χαρακτηρίζοντάς την ως ένα γεγονός που αξίζει το “φεγγάρι”.

Η εταιρεία ερευνών Fundstrat εξέφρασε την πεποίθηση ότι η αξία του Bitcoin θα μπορούσε να εκτοξευθεί πάνω από τα 150.000 δολάρια μέχρι το κλείσιμο του 2024, εάν η SEC αρχίσει πράγματι να δίνει το πράσινο φως σε spot-based Bitcoin ETFs. Η πρόβλεψη αυτή υπογραμμίζει τις υψηλές προσδοκίες της αγοράς που συνδέονται με τις ρυθμιστικές αποφάσεις στον τομέα των κρυπτονομισμάτων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: