Μετονομασία σε HTX: Το νέο ψευδώνυμο της Huobi πυροδοτεί εικασίες στην κοινότητα

Γιορτάζοντας τη 10η επέτειό του, το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Huobi προχώρησε σε μια τολμηρή κίνηση μάρκετινγκ, κάνοντας ένα rebranding που μετατρέπει το όνομά του από “Huobi” σε “HTX”, μια κίνηση που προκάλεσε συγκρίσεις με το πλέον καταργημένο ανταλλακτήριο FTX.

Η ανακοίνωση αυτού του rebranding ήρθε στις 13 Σεπτεμβρίου, με το γράμμα “H” να συμβολίζει το αρχικό γράμμα του Huobi, το “T” να αντιπροσωπεύει το blockchain project Tron του Justin Sun και το “X” να υποδηλώνει το ίδιο το ανταλλακτήριο. Μια άλλη ερμηνεία υποδηλώνει ότι το “HT” αντιπροσωπεύει το εγγενές token του Huobi, το Huobi Token (HT), ενώ το “X” χρησιμεύει ως νεύμα στον λατινικό αριθμό για το 10, σε ανάμνηση του δεκαετούς ταξιδιού του ανταλλακτηρίου. Το νέο σλόγκαν που υιοθέτησε η εταιρεία είναι “HTX, Just Trade It”.

Ο χειρισμός του Twitter του ανταλλακτηρίου έγινε πλέον HTX_Global και η επίσημη ομάδα Telegram είναι πλέον γνωστή ως “HTXglobalofficial”. Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, το domain του ιστότοπου εξακολουθεί να αντικατοπτρίζει το αρχικό όνομα Huobi.

Η απόφαση για το rebranding προκάλεσε γρήγορα κύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου πολλοί σημείωσαν την ανατριχιαστική ομοιότητα με το FTX, το ανενεργό ανταλλακτήριο του οποίου ο ιδρυτής, Sam Bankman-Fried, αντιμετωπίζει 13 κατηγορίες που σχετίζονται με απάτη.

“Είναι το Huobi να γίνει HTX κάποιο είδος αστείου; Φαίνεται πολύ κοντά στο FTX”, εξέφρασε ένας παρατηρητής κρυπτονομισμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ένας άλλος χρήστης στο X έθεσε ερωτήματα σχετικά με την επιλογή του ονόματος, δεδομένης της κατάρρευσης του FTX το 2022, λέγοντας: “Υποτίθεται ότι πρόκειται για αστείο; Το FTX σε HTX; Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που θα σκεφτούν όλοι”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Huobi δεν είναι η πρώτη οντότητα που φαινομενικά δανείζεται μέρος του ονόματός της από την FTX. Τον Ιανουάριο του 2023, οι ιδρυτές του καταρρεύσαντος hedge fund κρυπτονομισμάτων Three Arrows Capital ανακοίνωσαν σχέδια για την άντληση 25 εκατομμυρίων δολαρίων για ένα προτεινόμενο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων με την ονομασία GTX. Εξήγησαν ότι το όνομα επιλέχθηκε επειδή “το G έρχεται μετά το F”, καθιστώντας το ένα παιχνίδι με την πτώχευση του FTX.

Επιπλέον, ορισμένοι παρατηρητές κρυπτονομισμάτων υπέθεσαν ότι η μετονομασία της Huobi θα μπορούσε να συνδέεται με νομικά ζητήματα, αν και δεν είναι σαφές ποια συγκεκριμένα προβλήματα υπονοούνται. Το ανταλλακτήριο έχει διαψεύσει σταθερά οποιαδήποτε προβλήματα. Στις αρχές Αυγούστου, διέψευσε δημοσιεύματα που υπονοούσαν ότι πλησίαζε σε χρεοκοπία και ότι οι κινεζικές αρχές είχαν συλλάβει ορισμένα ανώτερα στελέχη.

Προηγουμένως, η Huobi Global είχε λάβει εντολή να διακόψει τις δραστηριότητές της στη Μαλαισία μετά από μέτρα επιβολής από τη ρυθμιστική αρχή της χώρας για τις κινητές αξίες τον Μάιο του 2023.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: