Κορυφαία αξιωματούχος του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ λέει ότι τα κρύπτο δεν είχαν “άμεσο ρόλο” στις αποτυχίες των τραπεζών

Η Nellie Liang, υφυπουργός Εσωτερικών Οικονομικών του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, δεν πιστεύει ότι ο τομέας των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων θα πρέπει να κατηγορηθεί για τα bank runs των Silicon Valley Bank (SVB) και Signature Bank που οδήγησαν στη γρήγορη κατάρρευσή τους νωρίτερα αυτό το μήνα.


“Δεν πιστεύω ότι τα κρύπτο έπαιξαν άμεσο ρόλο σε καμία από τις δύο αποτυχίες”, δήλωσε ο Liang σε ακρόαση της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων την Τετάρτη.


Όταν ρωτήθηκε αν τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία αποτέλεσαν έμμεσο παράγοντα, σημείωσε ότι η Signature ήταν ιδιαίτερα ενεργή στον τομέα, αν και δεν υπεισήλθε σε περισσότερες λεπτομέρειες. Ο πρόεδρος του Federal Deposit Insurance Corp. (FDIC) Μάρτιν Γκρούενμπεργκ είχε δηλώσει νωρίτερα στους νομοθέτες ότι περίπου το ένα πέμπτο της καταθετικής βάσης της Singature ήταν συνδεδεμένο με πελάτες κρύπτο στο τέλος του 2022.

Αλλά αυτή η σχέση μεταξύ της βιομηχανίας κρύπτο και δύο από τις κάποτε αγαπημένες της τράπεζες έχει κατά τα άλλα τραβήξει ελάχιστη προσοχή από τα μέλη της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων κατά τη διάρκεια δύο ημερών ακροάσεων που εξέταζαν τις αποτυχίες της Silicon Valley και της Signature.


Οι δύο περιφερειακοί δανειστές – και ένα μικρότερο ίδρυμα, η Silvergate Bank, που αναμφισβήτητα πυροδότησε την πρόσφατη πυρκαγιά που εξαπλώθηκε στο τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ – ανέλαβαν επιχειρηματικούς κινδύνους που υπονόμευσαν την ανθεκτικότητά τους, σύμφωνα με τις ρυθμιστικές τους αρχές. Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για την εποπτεία Michael Barr δήλωσε ότι το πρόβλημα με την SVB, για παράδειγμα, είχε τις ρίζες του στην “κλασική διαχείριση του κινδύνου επιτοκίου”.


Σίγουρα, οι τράπεζες κατείχαν τεράστια ποσά ανασφάλιστων καταθέσεων από εταιρείες κρύπτο και η αστάθεια από τον κλάδο -μαζί με την ταχεία απόσυρση κεφαλαίων καθώς ο τομέας των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων πάλευε με τις πρόσφατες δυσκολίες- ήταν μέρος της πρωτοφανούς ταχείας κρούσης στις τράπεζες.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: