Η VanEck υποβάλλει πέμπτη τροποποίηση για την αίτηση Spot Bitcoin ETF

Στις 8 Δεκεμβρίου, η εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων VanEck έκανε ένα ακόμη βήμα στην προσπάθειά της να δημιουργήσει ένα Bitcoin ETF, καταθέτοντας μια πέμπτη τροποποιημένη αίτηση. Η επικαιροποιημένη υποβολή του εντύπου S-1 στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) περιγράφει τροποποιήσεις στο VanEck Bitcoin Trust. Ένα spot Bitcoin ETF είναι ουσιαστικά ένα επενδυτικό μέσο που επιτρέπει στους επενδυτές να αποκτούν μερίδια σε ένα αμοιβαίο κεφάλαιο που αντικατοπτρίζει τις κινήσεις των τιμών του Bitcoin.

Αυτό που διακρίνει το ETF της VanEck είναι η προβλεπόμενη εισαγωγή του με το σύμβολο “HODL”, ένα playful nod στον όρο “hold” και ένα ακρωνύμιο για το “hold on for dear life” που χρησιμοποιείται συχνά από τους λάτρεις του Bitcoin για να μεταφέρει μια στρατηγική απόκτησης και διατήρησης του ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου χωρίς πώληση.

Η επιλογή του συμβόλου “HODL” δεν πέρασε απαρατήρητη. Οι αναλυτές, ιδίως στο X (πρώην Twitter), έχουν σχολιάσει τη σημασία του. Ο Nate Geraci, πρόεδρος της The ETF Store, σημείωσε ότι όσοι είναι εξοικειωμένοι με τον χώρο των κρύπτο θα εκτιμήσουν το ticker, αλλά πρόσθεσε διασκεδαστικά ότι μπορεί να ξεφύγει από τους boomers που μπορεί να μην αντιλαμβάνονται το νόημά του. Ο Geraci πρότεινε ότι το αντισυμβατικό ticker θα μπορούσε να βοηθήσει στον μετριασμό της αρνητικής προσοχής στις δηλώσεις των συμβούλων, δεδομένης της διαδεδομένης υποστήριξης του hodling σε διάφορες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων.

Ο Eric Balchunas, ανώτερος αναλυτής ETF στο Bloomberg Intelligence, παρατήρησε ότι η απομάκρυνση της VanEck από τις “πιο βαρετές επιλογές των Boomer” που κάνουν άλλες εταιρείες όπως η BlackRock και η Fidelity αποτελεί μια ξεχωριστή προσέγγιση. Η επιλογή του συμβόλου του ticker “HODL” φαίνεται να είναι μια σκόπιμη και μοναδική κίνηση.

Η VanEck συμμετείχε στα playful banter στις 8 Δεκεμβρίου, δημοσιεύοντας ένα σχόλιο:

“Το #Bitcoin ETF μου θα φέρει όλους τους baby boomers στην αυλή, *εάν εγκριθεί”.

Αρκετοί μεγάλοι παίκτες, συμπεριλαμβανομένων των BlackRock, Fidelity, Valkyrie και Franklin Templeton, διεκδικούν την έγκριση ενός spot Bitcoin ETF. Ενώ η SEC δεν έχει παράσχει ρητή υποστήριξη για τις εν λόγω καταθέσεις, οι πρόσφατες συζητήσεις με εκπροσώπους από τις υποψήφιες εταιρείες υποδεικνύουν συνεχή δέσμευση για την αντιμετώπιση τεχνικών περιπλοκών στις προτάσεις των ταμείων τους.

Η VanEck παραμένει αισιόδοξη για την έγκριση της SEC για το spot Bitcoin ETF της τον Ιανουάριο και προβλέπει σημαντικές εισροές ύψους περίπου 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά το πρώτο τρίμηνο της εφαρμογής.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: