Ο Arthur Hayes οραματίζεται πιθανά οφέλη για τα Crypto από την αύξηση των κινεζικών επενδύσεων

Ο Arthur Hayes βλέπει ενα πιθανό δώρο για την αγορά κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένου του bitcoin, καθώς εικάζει ότι οι κινεζικές νομισματικές αρχές μπορεί να ετοιμάζονται να διοχετεύσουν σημαντικές πιστώσεις στην οικονομία της χώρας.

Σε μια πρόσφατη ανάρτηση στο blog του, ο συνιδρυτής του BitMEX περιέγραψε τους παράγοντες που θα μπορούσαν να συμβάλουν στο να “πλημμυρίσει η Κίνα τον κόσμο με πίστωση γουάν”, επηρεάζοντας έτσι το τοπίο των κρυπτονομισμάτων.

Ο Hayes υπογράμμισε την αλληλεπίδραση μεταξύ της πολιτικής του δολαρίου των ΗΠΑ και της δυναμικής του κινεζικού γουάν. Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρόσφατη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ, που χαρακτηρίζεται από την έκδοση περισσότερων κρατικών γραμματίων, δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για τις κινεζικές αρχές να εισάγουν σημαντικές πιστώσεις για την αντιμετώπιση των προκλήσεων στον τομέα των ακινήτων. Η αποδυνάμωση του αμερικανικού δολαρίου, όπως αποδεικνύεται από την πτώση του δείκτη δολαρίου (DXY) τον Νοέμβριο, παρέχει στην Κίνα την ευελιξία να αυξήσει τις πιστώσεις σε γουάν χωρίς απαραίτητα να προκαλέσει υποτίμηση του νομίσματος έναντι του δολαρίου.

Θα μπορούσαν να δημιουργηθούν συνθήκες όπου το γουάν θα ενισχυθεί σε σχέση με το εξασθενημένο δολάριο, δίνοντας στην Κίνα περιθώριο να ενισχύσει σημαντικά τις χερσαίες πιστώσεις σε γουάν χωρίς να επηρεάσει αρνητικά την αξία του νομίσματος.

Ο Hayes βλέπει αυτή την παγκόσμια νομισματική δυναμική ως δυνητικά ευεργετική για το bitcoin και την ευρύτερη αγορά κρυπτονομισμάτων. Αναμένει εισροή κεφαλαίων σε περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, συμπεριλαμβανομένου του bitcoin, ιδίως από την ηπειρωτική Κίνα που χρησιμοποιεί το Χονγκ Κονγκ ως αγωγό. Επιπλέον, με άφθονη πίστωση γουάν, η παγκόσμια ζήτηση για πίστωση και ρευστότητα σε δολάρια μπορεί να μειωθεί, οδηγώντας σε άνοδο των τιμών των περιουσιακών στοιχείων σταθερής προσφοράς, όπως το bitcoin και ο χρυσός, σε όρους δολαρίου.

Εν κατακλείδι, ο Hayes εξέφρασε την προτίμησή του για επενδύσεις σε κρύπτο έναντι των εντόκων γραμματίων του αμερικανικού Δημοσίου εν αναμονή των πιθανών επιπτώσεων της νομισματικής πολιτικής της Κίνας στις παγκόσμιες αγορές. Τόνισε την ανάγκη να δράσουμε προτού τα στοιχεία επιβεβαιώσουν την ενεργό εμπλοκή της Κίνας στη νομισματική επέκταση.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: