Η SEC ζητά πληροφορίες σχετικά με την αίτηση της Fidelity για spot Ether ETF

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) έχει καλέσει το κοινό να συνεισφέρει σχετικά με μια προτεινόμενη αλλαγή κανόνα που θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα για την Fidelity, μια εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, να εισαγάγει μετοχές για το (ETF) Ethereum.

Σε ανακοίνωσή της στις 30 Νοεμβρίου, η SEC ενθάρρυνε τα “ενδιαφερόμενα πρόσωπα” να παράσχουν σχόλια σχετικά με την πρόταση της Fidelity να καταχωρίσει και να διαπραγματευτεί με το ανταλλακτήριο Cboe BZX τις μετοχές του Fidelity Ethereum Fund. Η Fidelity ξεκίνησε τη διαδικασία έγκρισης του αμοιβαίου κεφαλαίου στις 17 Νοεμβρίου, προσχωρώντας σε έναν αυξανόμενο κατάλογο εταιρειών που διεκδικούν να δημιουργήσουν ένα spot crypto ETF στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η κατάθεση υπογράμμισε ότι οι επενδυτές σε διάφορες χώρες, όπως η Γερμανία, η Ελβετία και η Γαλλία, είχαν ήδη την ευκαιρία να αποκτήσουν έκθεση στο Ethereum μέσω των ανταλλακτηρίων που προσφέρουν exchange-traded προϊόντα. Ωστόσο, υπογράμμισε την απουσία ενός οχήματος που να ρυθμίζεται από τις ΗΠΑ και να διαπραγματεύεται στις ΗΠΑ. Μόλις δημοσιευθεί στο Federal Register, το κοινό θα έχει 21 ημέρες για να υποβάλει σχόλια.

Η κατάθεση εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με τις περιορισμένες και πιο επικίνδυνες επιλογές που είναι διαθέσιμες στους Αμερικανούς επενδυτές που αναζητούν έκθεση στο Ethereum, αναφέροντας: “Οι Αμερικανοί επενδυτές […] μένουν με λιγότερα και πιο επικίνδυνα μέσα για να αποκτήσουν έκθεση στο ether”. Υπογράμμισε τους πιθανούς κινδύνους που συνδέονται με την απουσία ενός exchange-traded προϊόντος που κατέχει spot Ether.

Σύμφωνα με την κατάθεση, η έγκριση ενός Spot Ether ETF θα αποτελούσε σημαντικό ορόσημο για τη διασφάλιση των Αμερικανών επενδυτών στο χώρο των crypto asset.

Παρά τις πολυάριθμες επιχειρήσεις που έχουν υποβάλει αιτήσεις κατά τη διάρκεια των ετών, η SEC δεν έχει ακόμη εγκρίνει την εισαγωγή ενός spot cryptocurrency exchange-traded product για τις αγορές των ΗΠΑ. Ενώ τα ανταλακτήρια άρχισαν να διαπραγματεύονται ETFs που συνδέονται με συμβόλαια Bitcoin futures τον Οκτώβριο του 2021 και εισήγαγαν εννέα Ether futures ETFs τον Οκτώβριο του 2023, η SEC δεν έχει χορηγήσει έγκριση για κανένα επενδυτικό όχημα spot Bitcoin ή Ether κατά τη στιγμή της παρούσας δημοσίευσης.

Αρκετές αναφορές και εμπειρογνώμονες υποδηλώνουν ότι η SEC ενδέχεται να πλησιάζει σε μια απόφαση σχετικά με ένα spot ETF κρύπτο για εισαγωγή στις αμερικανικές αγορές. Εάν εγκριθεί, θα σηματοδοτήσει μια σημαντική θετική εξέλιξη για την υιοθέτηση των κρυπτο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: