Η SEC είναι υπό την απειλή κυρώσεων καθώς ο δικαστής αμφισβητεί την ακρίβεια της υπόθεσης DEBT Box

Ο περιφερειακός δικαστής των Ηνωμένων Πολιτειών Robert Shelby εξέδωσε προειδοποίηση προς τους δικηγόρους της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC), υποδεικνύοντας την πιθανότητα επιβολής κυρώσεων για φερόμενες παραπλανητικές δηλώσεις σε μια νομική υπόθεση κατά της Digital Licensing Inc., περισσότερο γνωστής ως DEBT Box, μιας εταιρείας κρύπτο.

Η αγωγή της SEC, η οποία κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Γιούτα, ισχυρίζεται ότι η DEBT Box εξαπάτησε επενδυτές κατά περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια μέσω της πώλησης των unregistered securities που αναφέρονται ως “node licenses”.

Η απόφαση του δικαστή Shelby αποκάλυψε σημαντικές αποκλίσεις στην επιχειρηματολογία της SEC. Αρχικά, ο δικηγόρος Michael Welsh, επικεφαλής της SEC, έπεισε το δικαστήριο να παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία της DEBT Box υπονοώντας ότι η εταιρεία μετακόμιζε στο Ντουμπάι, πέρα από την εμβέλεια των αμερικανικών κανονισμών. Ωστόσο, αργότερα διαπιστώθηκε ότι οι δηλώσεις αυτές ήταν ανακριβείς, χωρίς να κλείσει κανένας τραπεζικός λογαριασμός και μια υποτιθέμενη μεταφορά 720.000 δολαρίων στο εξωτερικό αποδείχθηκε ότι ήταν εγχώρια συναλλαγή.

Ο δικαστής εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με τη συμπεριφορά των δικηγόρων της SEC, υπονοώντας ότι η παραποίηση των γεγονότων και η αποτυχία άλλων μελών της ομάδας να διορθώσουν αυτές τις ανακρίβειες ενδέχεται να παραβίασαν τον κανόνα 11(β) του ομοσπονδιακού δικαστηρίου, ο οποίος απαιτεί τεκμηριωμένους με στοιχεία πραγματικούς ισχυρισμούς. Σε απάντηση, ο Shelby εξέδωσε “εντολή επίδειξης αιτίου”, απαιτώντας από την SEC να εξηγήσει γιατί δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν κυρώσεις για τις ενέργειές τους.

Προσθέτοντας πολυπλοκότητα στην υπόθεση, μια έκθεση της TRM Labs υποστήριξε τον πρωταρχικό ισχυρισμό της SEC ότι η DEBT Box παραπλάνησε τους επενδυτές σχετικά με τα mining tokens. Ο συνήγορος υπεράσπισης δεν έχει ακόμη σχολιάσει το θέμα και η SEC αναγνώρισε την εντολή, δεσμευόμενη να απαντήσει εντός του καθορισμένου χρονικού πλαισίου των δύο εβδομάδων που όρισε ο δικαστής Shelby.

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί ένα κρίσιμο σημείο της νομικής διαδικασίας, υπογραμμίζοντας τις περιπλοκές της ρύθμισης των κρυπτονομισμάτων και τη σημασία της νομικής ευθύνης σε χρηματοοικονομικές δίκες υψηλού κινδύνου.

Ο δικηγόρος της Ripple, John E. Deaton, εξέφρασε μικρή έκπληξη για την υποτιθέμενη ανεντιμότητα της SEC, δηλώνοντας: “Φαίνεται ότι οι δικηγόροι της SEC το έχουν κάνει προσωπικό όταν πρόκειται για υποθέσεις κρύπτο”. Ο Ντίτον ζητά τώρα την έκδοση κλήτευσης κατά της χρηματοπιστωτικής εποπτικής αρχής. Ο συνάδελφός του, ο επικεφαλής τεχνολογίας της Ripple, Stuart Alderoty, έχει επίσης περιγράψει μια λεπτομερή ανάλυση των σχετικών μοτίβων που παρατηρήθηκαν με την SEC.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: