Ήρθε η ώρα να επενδύσετε; Το Bitcoin χτυπά νέο χαμηλό ενός μήνα στα $64,000

Το Bitcoin σημείωσε νέο χαμηλό για το μήνα στις 18 Ιουνίου, πέφτοντας κάτω από τις προσδοκίες μετά από μια ανεπιτυχή προσπάθεια να διατηρήσει ένα ράλι πάνω από τα 67.000 δολάρια.

Τα δεδομένα της TradingView έδειξαν μια αναζωπύρωση της μεταβλητότητας στην τιμή του Bitcoin κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης στη Wall Street. Το Bitcoin έφτασε για λίγο σε υψηλά επίπεδα των 67.250 δολαρίων, αλλά η αύξηση ήταν βραχύβια, καθώς οι πιέσεις πώλησης ώθησαν την αξία του στα 64.050 δολάρια λίγες ώρες αργότερα.

Αυτό το χαμηλό, που είχε να παρατηρηθεί από τις 15 Μαΐου, αντιμετωπίστηκε με απαισιόδοξα κυρίως σχόλια από τους αναλυτές της αγοράς.

“Κατά κύριο λόγο, η ανάκαμψη οφείλεται στις αγορές στην Coinbase και σε κάποιες αγορές στο Bitfinex”, σημείωσε ο γνωστός trader Skew κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης της αγοράς στο X. Πρόσθεσε: “Ωστόσο, η Binance εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σημαντικές πιέσεις πώλησης. Το εύρος των 66.000 έως 67.000 δολαρίων θα είναι κρίσιμο για να καθοριστεί αν η αγορά μπορεί να απορροφήσει αυτό το sell off ή αν θα δούμε περαιτέρω πτώση των τιμών”.

Ο Skew ανέφερε ότι η εμφάνιση τέτοιων απότομων χαμηλών τιμών δεν ήταν ασυνήθιστη, τονίζοντας ότι, “Η χρυσή τομή εδώ είναι τα ασφάλιστρα spot και τα ιδιαίτερα χαμηλά επιτόκια χρηματοδότησης”, αναφερόμενος στα τρέχοντα επιτόκια χρηματοδότησης στα διάφορα ανταλλακτηρια.

Εν τω μεταξύ, η CoinGlass σημείωσε μεταβλητές συνθήκες ρευστότητας για το Bitcoin μετά από αυτές τις πτώσεις των τιμών. “Τα ποσοστά χρηματοδότησης είναι ελαφρώς θετικά, υποδεικνύοντας ανοδικό κλίμα. Είναι μια καλή στιγμή για να αγοράσετε τη βουτιά”, συμβούλευσε η πλατφόρμα τους συνδρομητές του X.

Οι κάτοχοι Bitcoin βραχυπρόθεσμα κοντά στο breakeven point

Η προσοχή στρέφεται τώρα στο κατά πόσον το Bitcoin θα μπορούσε να διολισθήσει περαιτέρω, με τον διακεκριμένο trader Credible Crypto να εντοπίζει αυτό που ο ίδιος αποκαλεί “ονειρική” ζώνη αγοράς που ξεκινά περίπου από τα 63.500 δολάρια. Αν και η πιθανότητα να φτάσει σε αυτή τη ζώνη είναι αβέβαιη.

“Είναι ακόμα πιθανό να βυθιστούμε σε αυτή τη χαμηλότερη “ονειρική ζώνη αγοράς”, αλλά δεν θα ήταν έκπληξη αν προλάβει να γίνει”, σημειώνει το σχόλιο του X, συμβουλεύοντας τους traders να προσέχουν τυχόν ξαφνικές ανοδικές κινήσεις.

Αυτό το σημαντικό επίπεδο συμπίπτει με μια σημαντική ανοδική γραμμή τάσης στήριξης της αγοράς, η οποία βρίσκεται επί του παρόντος υπό εξέταση από αναλυτές, συμπεριλαμβανομένου του Checkmate, του επικεφαλής αναλυτή της αλυσίδας Glassnode.

Επί του παρόντος, η βραχυπρόθεσμη πραγματοποιηθείσα τιμή κατόχου (STH-RP) βρίσκεται στα 63.700 δολάρια, ένα ποσοστό που ιστορικά έχει υποστηρίξει την τιμή του Bitcoin κατά τη διάρκεια ανοδικών φάσεων που ξεκινούν από τις αρχές του 2023.

Σύμφωνα με την Checkmate, η διατήρηση πάνω από αυτό το επίπεδο είναι ζωτικής σημασίας για το κλίμα της αγοράς. “Κοιτάζοντας τις μη πραγματοποιημένες απώλειες αυτή τη στιγμή, είναι δύσκολο να ανησυχούμε υπερβολικά για τις κινήσεις της τιμής του Bitcoin. Τα πράγματα θα μπορούσαν να επιδεινωθούν, αλλά δεν έχουν επιδεινωθεί ακόμη”, σχολίασε, παρέχοντας μια ανάλυση μαζί με σχετικά διαγράμματα.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: