Η SFC του Χονγκ Κονγκ λαμβάνει την πρώτη αίτηση για Spot Bitcoin ETF

Μετά την πρόσφατη έγκριση του πρώτου spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Χονγκ Κονγκ είναι έτοιμο να ξεκινήσει μια παρόμοια πορεία, με αναφορές που δείχνουν ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης του Χονγκ Κονγκ (SFC) έλαβε την πρώτη αίτηση για ένα spot Bitcoin ETF.

Η Harvest Hong Kong, ένας από τους εξέχοντες διαχειριστές κεφαλαίων της Κίνας, έκανε την ιστορική κίνηση υποβάλλοντας μια αίτηση spot Bitcoin ETF στην SFC του Χονγκ Κονγκ στις 26 Ιανουαρίου, όπως ανέφερε η Tencent News. Ο ρυθμιστικός φορέας φέρεται να έχει δεσμευτεί να επιταχύνει τη διαδικασία έγκρισης των ETF στο Χονγκ Κονγκ, με στόχο να ξεκινήσει το πρώτο spot Bitcoin ETF της χώρας λίγο μετά τους εορτασμούς του κινεζικού νέου έτους στις 10 Φεβρουαρίου.

Σε μια στρατηγική κίνηση που θυμίζει την προσέγγιση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, το ρυθμιστικό τοπίο του Χονγκ Κονγκ αναμένεται να αγκαλιάσει πολλαπλά spot ETFs για να διασφαλιστεί ο θεμιτός ανταγωνισμός. Ενώ η Harvest Fund ηγείται της προσπάθειας με την εφαρμογή του spot ETF BTC, άλλα περιφερειακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ετοιμάζονται να εισέλθουν στη μάχη.

Οι αναφορές δείχνουν ότι τουλάχιστον 10 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στο Χονγκ Κονγκ έχουν εκφράσει έντονο ενδιαφέρον για την έναρξη spot ETFs BTC, με σημαντικούς παίκτες όπως η Venture Smart Financial Holdings να στοχεύουν στο πρώτο τρίμηνο του 2024 για το ντεμπούτο των spot ETFs τους.

Επιπλέον, οι υφιστάμενες εταιρείες κρύπτο που έχουν ήδη εισαγάγει ETF με βάση τα futures στο Χονγκ Κονγκ είναι έτοιμες να συμμετάσχουν στην κούρσα. Η Samsung Asset Management, γνωστή για το Samsung Bitcoin Futures ETF που ξεκίνησε το 2023, δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να επιχειρήσει να εισέλθει στη σφαίρα των spot ETFs.

Το Χονγκ Κονγκ έχει αναδειχθεί σε βασικό παίκτη στο ασιατικό τοπίο των κρύπτο, χάρη στην προοδευτική ρυθμιστική του στάση το 2023. Τα προληπτικά μέτρα της SFC περιλάμβαναν τη διαμόρφωση κανονισμών με επίκεντρο τα κτύπτο, επιτρέποντας τόσο στους θεσμικούς όσο και στους ιδιώτες επενδυτές να συμμετέχουν σε δραστηριότητες κρυπτο. Ακόμη και πριν από την έγκριση-ορόσημο του πρώτου spot ETF BTC από την αμερικανική SEC, η SFC του Χονγκ Κονγκ είχε ανοίξει το δρόμο για τα ETF με βάση τ κρύπτο σηματοδοτώντας την ετοιμότητά της να δεχθεί αιτήσεις για διάφορα κεφάλαια, συμπεριλαμβανομένων των spot ETF ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και των υφιστάμενων futures ETF.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: