Η υπηρεσία ανάκτησης κλειδιού Ledger σταμάτησε εν μέσω αντιδράσεων

Η εταιρεία Hardware wallet Ledger αναβάλλει την κυκλοφορία του Ledger Recover μετά από μια εβδομάδα έντονης κριτικής από την κοινότητα κρύπτο.

Σε ένα Twitter Spaces στις 23 Μαΐου, στο οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 13.000 χρήστες, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ledger Pascal Gauthier δήλωσε ότι ήταν μια “ταπεινωτική εμπειρία” και ένα σκληρό μάθημα επικοινωνίας:

“Αυτή η εμπειρία ήταν πολύ ταπεινωτική. Κάναμε λάθος στην επικοινωνία σχετικά με το λανσάρισμα αυτού του προϊόντος- δεν ήταν πρόθεσή μας να αιφνιδιάσουμε τον κόσμο. Έτσι, εξαιτίας αυτού, κατανοούμε την κατεύθυνση της κοινότητας και ζητάμε συγγνώμη για την κακή επικοινωνία”.

Ο Gauthier αποκάλυψε ότι σε απάντηση στις ανησυχίες, η εταιρεία θα επιταχύνει τα σχέδιά της για την ανοιχτή διάθεση περισσότερου μέρους της βάσης κωδικών της. Θα ξεκινήσει με τα βασικά συστατικά του λειτουργικού της συστήματος και του Ledger Recover, τα οποία δήλωσε: “δεν θα κυκλοφορήσει μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η εργασία”.

Ο Charles Guillemet, ο επικεφαλής τεχνολογίας της Ledger, δήλωσε ότι τις επόμενες ημέρες, ένα white paper σχετικά με το πρωτόκολλο Recover θα γίνει ανοιχτού κώδικα μαζί με τεχνικές αναρτήσεις σε ιστολόγια για να “Εξηγήστε τις αρχές της Ανάκτησης” και πιο λεπτομερείς εξηγήσεις για το πώς λειτουργεί η διαδικασία.

“Θα είναι πολύ εύκολο και ξεκάθαρο για κάθε ειδικό σε θέματα κρυπτογραφίας και ασφάλειας να ρίξει μια ματιά στο πρωτόκολλο για να πάρει περισσότερες εγγυήσεις και να καταλάβει πώς λειτουργεί”.

Ο Guillemet σημείωσε ότι αυτό θα επιτρέψει επίσης στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν το δικό τους πάροχο αντιγράφων ασφαλείας για τα seed phrase shards αντί να χρησιμοποιούν αυτόν που προσφέρει η Ledger.

“Αυτό ήταν πάντα κάτι σημαντικό για τη Ledger, αλλά αυτό το πρόσφατο γεγονός έδειξε πόσο σημαντικό είναι για την κοινότητα και γι’ αυτό αποφασίσαμε να δώσουμε προτεραιότητα σε αυτή τη διαδικασία ανοιχτού κώδικα”, πρόσθεσε.

Η Ledger δήλωσε πρόσφατα ότι “θα συνεχίσει να ανοίγει όλο και περισσότερο τον κώδικά μας μέχρι να φτάσουμε σε παρόμοιο επίπεδο με το Raspberry Pi”.

Η Ledger βρέθηκε σε έναν εφιάλτη δημοσίων σχέσεων μετά την αποκάλυψη των σχεδίων της στις 16 Μαΐου να εισαγάγει ένα εργαλείο ανάκτησης κλειδιών με την ονομασία Ledger Recover. Η ενημέρωση firmware θα επέτρεπε στους χρήστες που έχασαν την private seed phrase να την επανακτήσουν μέσω μιας προαιρετικής λειτουργίας.

Η εταιρεία αντιμετώπισε αντιδράσεις από ορισμένα μέλη της κοινότητας κρύπτο που πίστευαν ότι αυτό θα πρόσθετε μια “backdoor” για την αφαίρεση των ιδιωτικών κλειδιών ενός χρήστη από τη συσκευή.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: