Η κινεζική πόλη λανσάρει την πλατφόρμα metaverse που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση

Στις 22 Μαΐου, η Ναντζίνγκ, πρωτεύουσα της ανατολικής επαρχίας Τζιανγκσού της Κίνας, εγκαινίασε την πλατφόρμα καινοτομίας τεχνολογίας και εφαρμογών China Metaverse Technology and Application Innovation Platform για την ενίσχυση και προώθηση της έρευνας και ανάπτυξης του metaverse σε ολόκληρη τη χώρα.

Η νεοσύστατη οντότητα που υποστηρίζεται από το κράτος διευθύνεται από το Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Πληροφορίας του Ναντζίνγκ (NUIST). Σύμφωνα με ανακοίνωση στον επίσημο λογαριασμό του NUIST στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η πλατφόρμα αποτελείται από ιδρυτικά μέλη που εκπροσωπούν διάφορα ακαδημαϊκά ιδρύματα και εταιρείες που σχετίζονται με το metaverse σε ολόκληρη την ηπειρωτική Κίνα.

Στόχος της πλατφόρμας είναι να συγκεντρώσει τους πόρους ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων στην Κίνα, ενισχύοντας τις ερευνητικές προσπάθειες σε τομείς που σχετίζονται με το metaverse. Το metaverse αναφέρεται σε ένα εικονικό σύμπαν ή συλλογικό εικονικό χώρο που περιλαμβάνει όλους τους εικονικούς κόσμους, την επαυξημένη πραγματικότητα και τις εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας. Πρόκειται για ένα διασυνδεδεμένο ψηφιακό πεδίο όπου οι χρήστες μπορούν να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και με περιβάλλοντα που δημιουργούνται από υπολογιστή σε πραγματικό χρόνο.

Η Ναντζίνγκ και άλλες κινεζικές πόλεις ανταγωνίζονται για να καταλάβουν εξέχουσα θέση στην ανάπτυξη του metaverse της χώρας. Τον Φεβρουάριο του 2023, η πόλη αποκάλυψε τη στρατηγική της για το metaverse, με στόχο τη δημιουργία μιας ακμάζουσας βιομηχανίας με ετήσια έσοδα που θα ξεπερνούν τα 135 δισεκατομμύρια γιουάν (19,13 δισεκατομμύρια δολάρια) μέχρι το τέλος του 2025.

Η πόλη της Σαγκάης επιδιώκει ενεργά τις φιλοδοξίες της για το metaverse, προβλέποντας ότι η βιομηχανία του metaverse θα φτάσει σε ετήσια έσοδα 350 δισεκατομμυρίων γιουάν (49,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων) μέχρι το 2025. Η Σαγκάη παρουσίασε πρόσφατα την αρχική της συλλογή 20 περιπτώσεων χρήσης metaverse, που καλύπτουν ποικίλους τομείς, όπως εικονικές διαγνώσεις υγειονομικής περίθαλψης και ψηφιακές αναπαραστάσεις των ιστορικών αρχιτεκτονικών ορόσημων της πόλης.

Παρόλο που η Κίνα διατηρεί αυστηρούς κανονισμούς για τα κρυπτονομίσματα και τα nonfungible tokens – NFTs, αναγνωρίζει τη μετασχηματιστική δύναμη των τεχνολογιών Web3, συμπεριλαμβανομένου του metaverse, στην προώθηση της ψηφιακής οικονομίας της.

Σε μια πρόσφατη αναφορά από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Wu Zhong-ze, πρώην αναπληρωτής υπουργός του Υπουργείου Επιστήμης και Τεχνολογίας, υπογράμμισε τη σημασία της επέκτασης της χρήσης του metaverse σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης, του εμπορίου, της υγειονομικής περίθαλψης και της ψυχαγωγίας. Τόνισε επίσης την ανάγκη θέσπισης βιομηχανικών προτύπων για το metaverse.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: