Cryptocurrency Ripple

Η βιομηχανία κρύπτο έχει “ήδη αρχίσει” να κινείται εκτός ΗΠΑ, λέει ο CEO της Ripple

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ripple, Brad Garlinghouse, δήλωσε ότι η αγωγή της SEC κατά της Ripple είναι η ρυθμιστική αρχή που παίζει “επίθεση” και “επιτίθεται” στον κλάδο στο σύνολό του.

Η ρύθμιση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) μέσω της “επιβολής” δεν είναι ένας “υγιής τρόπος” για τη ρύθμιση ενός κλάδου και μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα οι ΗΠΑ να είναι μια λιγότερο ελκυστική τοποθεσία για τις εταιρείες κρύπτο, προτείνει ο διευθύνων σύμβουλος της Ripple..

Σε μια  συνέντευξη στο Bloomberg στις 3 Μαρτίου, ο Brad Garlinghouse, Διευθύνων Σύμβουλος του δικτύου ψηφιακών πληρωμών Ripple που βασίζεται σε blockchain, πρότεινε ότι η κανονιστική προσέγγιση της SEC θέτει τις ΗΠΑ σε «σοβαρό κίνδυνο» να χάσουν το ενδεχόμενο να είναι ένας ελκυστικός κόμβος για την επόμενη εξέλιξη του blockchain και της κρύπτο καινοτομία.

Ο Garlinghouse σημείωσε ότι η υπόθεση της SEC εναντίον του Ripple είναι ότι η SEC απλώς παίζει «”επίθεση» και «επιτίθεται» στον κλάδο συνολικά, προσθέτοντας ότι εάν η SEC είναι «σε θέση να επικρατήσει», θα υπάρξουν «πολλές άλλες περιπτώσεις».

Πρότεινε ότι η βιομηχανία κρύπτο έχει «ήδη αρχίσει να κινείται εκτός» των ΗΠΑ, δεδομένου ότι η διαδικασία ρύθμισης κρύπτο είναι «πίσω» από άλλες χώρες όπως η «Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιαπωνία, η Σιγκαπούρη και η Ελβετία».

Επαίνεσε αυτές τις χώρες που αφιέρωσαν «χρόνο και προσοχή» για να δημιουργήσουν «clear rules of the road», προσθέτοντας ότι η προσέγγιση που υιοθετούν οι ΗΠΑ δεν είναι ένας «υγιής τρόπος ρύθμισης ενός κλάδου».

Ο Garlinghouse υπενθύμισε ότι όταν “μπήκε για πρώτη φορά στη βιομηχανία της τεχνολογίας στα τέλη της δεκαετίας του ’90”, υπήρχαν προτάσεις για την απαγόρευση του διαδικτύου λόγω “παράνομης δραστηριότητας”, αλλά η κυβέρνηση διέψευσε την ιδέα και αποφάσισε να “δημιουργήσει ένα πλαίσιο”.

Τόνισε τα «πλεονεκτήματα» που έφερε αυτή η πρώιμη υιοθέτηση σε «γεωπολιτική βάση», από την έδρα της «Amazon’s και της Google» στις ΗΠΑ, υποδηλώνοντας ότι η ίδια ευκαιρία βρίσκεται επί του παρόντος στο τραπέζι με τη δημιουργία ενός πλαισίου για τα κρύπτο.

Ο Garlinghouse πιστεύει ότι η διαδικασία του πλαισίου θα πρέπει να ξεκινήσει με τη χάραξη “σαφών μέτρων προστασίας για τους καταναλωτές”.

Πρόσθεσε ότι οι καταναλωτές υποφέρουν από την «υστέρηση», καθώς δεν έχουν την «ίδια προστασία» που «μπορούν να παρέχουν τα ρυθμιστικά πλαίσια».

Ο Garlinghouse πιστεύει ότι πρέπει να ληφθεί απόφαση φέτος στην υπόθεση της SEC κατά της Ripple.

Πιο πρόσφατα, ο John Deaton, ιδρυτής του νομικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Crypto Law Lawyer κάλεσε για δράση στους 245.000 οπαδούς του στο Twitter στις 5 Μαρτίου, δηλώνοντας ότι όλες οι εταιρείες σε «ενεργές αντιδικίες» με την SEC θα πρέπει να συνεργαστούν και να αναπτύξουν «συντονισμένες στρατηγικές», αποκαλώντας το «πόλεμο».

Αυτό έρχεται μετά την δήλωση της Kristin Smith, CEO της Blockchain Association, στο Bloomberg σε συνέντευξή της στις 22 Φεβρουαρίου ότι η διαδικασία ρύθμισης των κρύπτο στις ΗΠΑ γίνεται “πίσω από κλειστές πόρτες”, προσθέτοντας ότι είναι ζωτικής σημασίας η μεγαλύτερη συμμετοχή του κλάδου σε μια “ανοιχτή διαδικασία”.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/the-crypto-industry-has-already-started-moving-outside-of-the-us-says-ripple-ceo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X