Η Τράπεζα της Αγγλίας προετοιμάζεται για μεγαλύτερο ρόλο του tokenization στη χρηματοδότηση, λέει ο αξιωματούχος

Ο αναπληρωτής διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Sir Jon Cunliffe μίλησε στο Innovative Finance Global Summit στο Λονδίνο στις 17 Απριλίου σχετικά με την ανάπτυξη του tokenization. Η κεντρική τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου διερευνά επί του παρόντος την τοποθέτηση tokenization στο τραπεζικό χρήμα, στο μη τραπεζικό χρήμα και στο χρήμα της κεντρικής τράπεζας, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους θα αλληλεπιδρούν τα tokenized assets.

Τα Stablecoins, δήλωσε ο Cunliffe, “προσφέρουν τη δυνατότητα μεγαλύτερης αποτελεσματικότητας και λειτουργικότητας στις πληρωμές”, αλλά “είναι εξαιρετικά απίθανο ότι οποιαδήποτε από τις τρέχουσες προσφορές θα ανταποκρινόταν στα πρότυπα ευρωστίας και ομοιομορφίας που εφαρμόζουμε σήμερα τόσο στο εμπορικό τραπεζικό χρήμα όσο και στα υφιστάμενα συστήματα πληρωμών”. Η κεντρική τράπεζα σχεδιάζει να συνεργαστεί με την Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς για τη ρύθμιση μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και τις αγορές.

Οι Tokenized τραπεζικές καταθέσεις είναι “μια πολύ απλούστερη πρόταση από τα μη τραπεζικά stablecoins” και μπορεί να επιτρέψει στις τραπεζικές καταθέσεις “να ανταγωνιστούν καλύτερα τα μη τραπεζικά νομίσματα πληρωμών”. Ωστόσο, παραμένουν ρυθμιστικά ζητήματα, όπως η ασφάλιση των καταθέσεων και τα μέτρα καταπολέμησης του ξεπλύματος χρήματος, καθώς τα tokens των καταθέσεων θα διακανονίζονται χωρίς τη συμμετοχή χρημάτων της κεντρικής τράπεζας, σε αντίθεση με τους σημερινούς διακανονισμούς των εμπορικών τραπεζών.

Ένα ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας του Ηνωμένου Βασιλείου “είναι πιθανό να χρειαστεί, αν οι τρέχουσες τάσεις στις πληρωμές και το χρήμα […] συνεχιστούν”. Μια ψηφιακή λίρα θα έπαιζε έναν ρόλο αγκύρωσης στην οικονομία με τον τρόπο που το κάνουν τώρα τα μετρητά και θα παρείχε σε ένα ευρύ φάσμα καινοτόμων επιχειρήσεων πρόσβαση σε μια πλατφόρμα. Θα μπορούσαν να δημιουργηθούν μηχανισμοί για να διασφαλιστεί ότι οι συναλλαγές σε μορφή tokenized χονδρικής θα μπορούσαν να διακανονίζονται σε χρήμα κεντρικής τράπεζας χάρη σε μια ψηφιακή λίρα, προσθέτοντας και πάλι στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, δήλωσε ο Cunliffe.

Ο συγχρονισμός των tokenized συναλλαγών με το σύστημα πληρωμών σε πραγματικό χρόνο της βρετανικής κεντρικής τράπεζας θα είναι επίσης δυνητικά εφικτός με τις αναβαθμίσεις που βρίσκονται τώρα σε εξέλιξη, δήλωσε ο Cunliffe. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε πρόσφατα τη δημιουργία του FedNow, ενός νέου συστήματος άμεσων πληρωμών.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: