Η Tencent Cloud φέρεται να προσφέρει εργαλείο δημιουργίας deepfake στα 145 $

Η Tencent Cloud – ο βραχίονας παροχής υπηρεσιών cloud του κινεζικού τεχνολογικού γίγαντα Tencent – εγκαινίασε μια νέα πλατφόρμα παραγωγής ψηφιακών ανθρώπων που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν deepfakes οποιουδήποτε ατόμου με βάση ένα τρίλεπτο βίντεο κλιπ και 100 προτάσεις φωνητικού υλικού.

Η γεννήτρια deepfake της Tencent Cloud χρησιμοποιεί τις εσωτερικές δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης (AI) της Tencent για την αναδημιουργία ψεύτικων βίντεο ενός ατόμου. Οι απατεώνες έχουν υιοθετήσει ευρέως deepfake βίντεο για να παραπλανήσουν τους επενδυτές υποδυόμενοι εξέχουσες προσωπικότητες. Το 2022, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Elon Musk προειδοποίησε κατά του αυξανόμενου αριθμού των deepfakes που τον υποδύονται για να προωθήσουν απάτες με κρυπτονομίσματα.

Όπως αναφέρθηκε από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης Jiemian, η υπηρεσία Tencent Cloud μπορεί να αναλύσει και να εκπαιδευτεί σε βίντεο τριών λεπτών και 100 κλιπ φωνής για να παράγει ένα πειστικό βίντεο deepfake μέσα σε 24 ώρες. Η υπηρεσία δημιουργίας deepfake κοστίζει περίπου 1.000 γιουάν ή 145 δολάρια.

Το ειδησεογραφικό μέσο The Register φέρεται να επιβεβαίωσε την εξέλιξη με την Tencent και τόνισε ότι η υπηρεσία θα μπορούσε να αναπτύξει deepfakes στα κινεζικά και στα αγγλικά. Η δημιουργία ψηφιακών ανθρώπων προσφέρεται σε πέντε στυλ: 3D ρεαλιστικό, 3D ημιρεαλιστικό, 3D καρτούν, 2D πραγματικό πρόσωπο και 2D καρτούν.

Η Tencent σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία για τη φιλοξενία infomercials σε ζωντανή ροή για την κινεζική πληθυσμιακή ομάδα. Η έκθεση της Jiemian αποκαλύπτει ότι άλλες εφαρμογές των deepfakes μπορεί να περιλαμβάνουν την αναπαράσταση “γιατρών, δικηγόρων και άλλων επαγγελματιών”.

Ταυτόχρονα, άλλοι κινεζικοί τεχνολογικοί γίγαντες, όπως η Huawei και η Baidu, έχουν αρχίσει να αναπτύσσουν τις δικές τους εκδοχές εργαλείων δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης για να ανταγωνιστούν τον ηγέτη της αγοράς ChatGPT.

Tα μοντέλα μεγάλης γλώσσας που βασίζονται σε chat μπορούν να έχουν σημαντικές εφαρμογές στο blockchain, όπως ο έλεγχος των κωδικών έξυπνων συμβολαίων ή η σύσταση κόλπων συναλλαγών κρύπτο για μέγιστα κέρδη.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα: