Η SEC σκοτώνει την καινοτομία στις Ηνωμένες Πολιτείες – 1inch co-founder

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να διακινδυνεύσουν την έξοδο σημαντικών παρόχων υπηρεσιών Web3 και κρυπτονομισμάτων, καθώς η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) αναλαμβάνει δράση κατά των Coinbase και Binance.

Ο Sergej Kunz, συνιδρυτής του πρωτοκόλλου αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) 1inch Network, πιστεύει ότι η εκτελεστική δράση της SEC κατά των δύο ανταλλακτηρίων θα μπορούσε να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη του Web3 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μιλώντας στο Cointelegraph κατά τη διάρκεια του Money 20/20 στο Άμστερνταμ – μιας δημοφιλούς παγκόσμιας εκδήλωσης fintech που επικεντρώνεται στις πληρωμές και τους παρόχους χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών – ο Kunz υπογράμμισε την πεποίθησή του ότι η ρυθμιστική αβεβαιότητα στις ΗΠΑ θα μπορούσε να βλάψει τον κλάδο:

“Θα έλεγα το ίδιο με τον Μπράιαν Άρμστρονγκ. Σκοτώνει την καινοτομία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όλες οι εταιρείες εκεί σκέφτονται να μετακομίσουν σε άλλη χώρα”.

Ο Kunz πρόσθεσε ότι είχε δει τον CEO της Coinbase να συνομιλεί με εκπροσώπους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων νωρίτερα φέτος, διερευνώντας το ενδεχόμενο εγκατάστασης καταστήματος στη Μέση Ανατολή. Μέσα σε λίγες εβδομάδες, κυκλοφόρησε η είδηση ότι η Coinbase επιδιώκει πράγματι να δημιουργήσει μια βάση δραστηριοτήτων στα ΗΑΕ.

Τα γεγονότα στις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την εμπειρία στο Money 20/20, όπου μια πληθώρα γνωστών ονομάτων της παραδοσιακής χρηματοδότησης ή TradFi, διανθίστηκε με μια χούφτα εταιρειών και παρόχων υπηρεσιών από το οικοσύστημα κρυπτονομισμάτων και DeFi, συμπεριλαμβανομένων των Ripple και USD Coin εκδότης circle.

Το 1inch Network, το οποίο έχει καθιερωθεί ως ένα αξιοσημείωτο πρωτόκολλο συνάθροισης DeFi, είχε επίσης ένα περίπτερο κοντά στην κύρια είσοδο της εκδήλωσης. Η παρουσία της εταιρείας ανάμεσα σε τόσους πολλούς παίκτες του TradFi φαίνεται να είναι ενδεικτική του αυξανόμενου ενδιαφέροντος του τελευταίου για το Web3.

Η κίνηση της Ευρώπης να δημιουργήσει στέρεα ρυθμιστικά πρότυπα για το οικοσύστημα κρυπτονομισμάτων μέσω των κανονισμών για τις αγορές κρυπτο-συναλλαγών (Markets in Crypto-Assets – MiCA) έρχεται σε αντίθεση με την έλλειψη σαφήνειας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού στις ΗΠΑ, όπου οι εταιρείες Web3 και οι υποστηρικτές συνεχίζουν να εκλιπαρούν για ένα ρυθμιστικό πλαίσιο.

Ο Kunz δήλωσε ότι ενώ το MiCA αφορά πιο συγκεκριμένα τα κεντρικά ανταλλακτήρια, οι προσπάθειες για τη δημιουργία πλαισίων για τις επιχειρήσεις που προσφέρουν προϊόντα και υπηρεσίες σε όλη την ήπειρο ήταν θετικές για το ευρύτερο οικοσύστημα Web3.

Αποκάλυψε επίσης ότι χώρες όπως η Ελβετία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν υιοθετήσει μια ανοιχτόμυαλη προσέγγιση “πώς μπορούμε να βοηθήσουμε”, γεγονός που τις τοποθετεί πολύ πιο μπροστά από τις ΗΠΑ όσον αφορά τους κανονισμούς DeFi:

“Λένε, ‘Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;’ Αν έχετε κάτι που προσθέτει αξία, μπορούμε να αλλάξουμε το πλαίσιο”.

Ο Kunz δήλωσε ότι ένα σημαντικό εμπόδιο για τις ρυθμιστικές αρχές είναι η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν οι έξυπνες συμβάσεις και οι διακανονισμοί στα συστήματα blockchain. Παίκτες όπως η 1inch έχουν επικοινωνήσει με τις ρυθμιστικές αρχές στη Μέση Ανατολή για να προσαρμόσουν τα ρυθμιστικά πλαίσια σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που σχετίζονται με το DeFi.

“Όταν κάνω μια κεντρική ομιλία, προσπαθώ να εξηγήσω τι είναι το DeFi και το Web3. Πώς ο διακανονισμός με έξυπνα συμβόλαια είναι πιο αποτελεσματικός από τον κεντρικό διακανονισμό”.

Ο Kunz πρόσθεσε ότι γεγονότα όπως η κατάρρευση της FTX υποδεικνύουν τον κίνδυνο για τους χρήστες να εμπιστεύονται ένα συγκεντρωτικό μέρος για να κρατήσει τα χρήματα ή τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα: