Η SEC προετοιμάζεται να αξιολογήσει την έγκριση για 7 ETF Bitcoin την ερχόμενη εβδομάδα

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) βρίσκεται στα πρόθυρα μιας σημαντικής στιγμής, καθώς πλησιάζουν κρίσιμες προθεσμίες λήψης αποφάσεων σχετικά με επτά αιτήσεις για spot Bitcoin exchange-traded funds (ETFs). Αυτή η κρίσιμη αξιολόγηση έρχεται μετά την πρόσφατη δικαστική ήττα της SEC από την Grayscale Investments σε ομοσπονδιακό εφετείο των ΗΠΑ, σηματοδοτώντας μια κομβική καμπή στο πεδίο των διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων κρυπτονομισμάτων.

Καθώς θα εξελίσσεται η προσεχής εβδομάδα, ο επενδυτικός κόσμος θα παρακολουθεί στενά. Η αίτηση ETF της επενδυτικής εταιρείας Bitwise αναμένεται να εκδικαστεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ ένα πλήθος άλλων κολοσσών του κλάδου, συμπεριλαμβανομένων των BlackRock, VanEck, Fidelity, Invesco και Wisdomtree, αναμένουν την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τα αντίστοιχα ETF τους έως τις 2 Σεπτεμβρίου, όπως προκύπτει από διάφορα αρχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Η Valkyrie, ένας άλλος αξιοσημείωτος παίκτης, αναμένεται να λάβει την απάντηση της SEC στις 4 Σεπτεμβρίου.

Η απόφαση της 29ης Αυγούστου από το Εφετείο των ΗΠΑ είχε ευρεία απήχηση, κρίνοντας την απόρριψη από την SEC της αίτησης της Grayscale για τη μετατροπή του Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) σε spot Bitcoin ETF ως “αυθαίρετη και ιδιότροπη”. Είναι σημαντικό να σημειωθεί, ωστόσο, ότι αυτή η ευνοϊκή έκβαση για την Grayscale δεν υπαγορεύει απαραιτήτως αυτόματη έγκριση για την αίτησή της ή άλλες του είδους της στο μέλλον. Ο αναλυτής ETF του Bloomberg James Seyffart διευκρίνισε ότι, ενώ η νίκη της Grayscale σίγουρα ενισχύει τις προοπτικές για τους επόμενους αιτούντες, δεν εγγυάται καθολική επιτυχία στο μέλλον.

Ο Seyffart αναγνώρισε ότι το χρονοδιάγραμμα για τέτοιες εγκρίσεις παραμένει αβέβαιο, δεδομένης της διακριτικής ευχέρειας της SEC να καθυστερεί τις αποφάσεις. Ο ρυθμιστικός φορέας έχει δύο πρόσθετες προτεινόμενες προθεσμίες για κάθε ταμείο πριν από την τελική απόφαση που πρέπει να ληφθεί την 240η ημέρα μετά την υποβολή της αίτησης. Για τους ελπιδοφόρους αιτούντες ETF, αυτές οι τελικές προθεσμίες με την SEC επικεντρώνονται όλες γύρω στα μέσα Μαρτίου του επόμενου έτους.

Στον απόηχο της απόφασης Grayscale, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει τώρα να ακολουθήσει διάφορους δρόμους. Ο ρυθμιστικός φορέας έχει περιθώριο 90 ημερών για να καταθέσει έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ή να επιδιώξει μια en banc αναθεώρηση, με την οποία ένα πλήρες δικαστήριο μπορεί ενδεχομένως να ανατρέψει την ετυμηγορία που εξέδωσε μια τριμελής επιτροπή δικαστών.

Τα επόμενα βήματα της SEC παραμένουν καλυμμένα από αβεβαιότητα. Σε περίπτωση που η SEC επιλέξει να μην ασκήσει έφεση, το δικαστήριο θα πρέπει να περιγράψει την εκτέλεση της απόφασής του. Αυτό θα μπορούσε να συνεπάγεται την εντολή προς την SEC να εγκρίνει την αίτηση της Grayscale ή, τουλάχιστον, να την επανεκτιμήσει.

Σύμφωνα με τον Seyffart, δύο βασικές κατευθύνσεις δράσης φαίνονται εφικτές: Η SEC θα μπορούσε να παραδεχτεί και να χορηγήσει έγκριση για τη μετατροπή του GBTC από την Grayscale σε Bitcoin spot ETF, ή θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο να ανακαλέσει εντελώς την εισαγωγή των Bitcoin futures ETF ή να απορρίψει την αίτηση της Grayscale με βάση νέα επιχειρήματα.

Ενώ ο συνάδελφος αναλυτής ETF του Bloomberg, Eric Balchunas, θεωρεί το τελευταίο σενάριο της ανάκλησης των Bitcoin futures ETF από την SEC ως “εξαιρετικά απίθανο”, το εξελισσόμενο τοπίο υποδηλώνει μια πολύπλοκη αλληλεπίδραση μεταξύ της ρυθμιστικής στάσης και του ταχέως εξελισσόμενου κόσμου των επενδυτικών οχημάτων κρυπτονομισμάτων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: