Η SEBA Bank λαμβάνει προκαταρκτική έγκριση για υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων στο Χονγκ Κονγκ

Το τμήμα της SEBA Bank στο Χονγκ Κονγκ πέτυχε ένα σημαντικό ορόσημο, εξασφαλίζοντας προκαταρκτική έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης του Χονγκ Κονγκ (SFC) για να εισέλθει στον τομέα των εικονικών περιουσιακών στοιχείων.

Σε ανακοίνωσή της στις 30 Αυγούστου, η SEBA Χονγκ Κονγκ αποκάλυψε ότι η κατ’ αρχήν άδεια που έλαβε θα ανοίξει το δρόμο στην τράπεζα για να εμπλακεί σε διάφορες προσπάθειες που σχετίζονται με τα κρύπτο. Αυτές περιλαμβάνουν τη διαπραγμάτευση εξωχρηματιστηριακών παραγώγων για κρυπτονομίσματα, την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών που αφορούν τα εικονικά περιουσιακά στοιχεία και τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων μέσω λογαριασμών διακριτικής ευχέρειας που επικεντρώνονται στα εικονικά περιουσιακά στοιχεία.

Η Amy Yu, διευθύνουσα σύμβουλος των δραστηριοτήτων της SEBA Hong Kong στην Ασία και τον Ειρηνικό, μίλησε για τις δυνατότητες που ξεκλειδώνει αυτή η έγκριση. Τόνισε ότι το Χονγκ Κονγκ διαθέτει αξιόλογες προοπτικές, χάρη στο ρυθμιστικό πλαίσιο της SFC για τα εικονικά περιουσιακά στοιχεία, σε συνδυασμό με το ισχυρό νομικό σύστημα της πόλης.

Η Yu τόνισε περαιτέρω την ξεχωριστή θέση του Χονγκ Κονγκ σε αντίθεση με την απαγόρευση της Κίνας για το κρύπτο trade. Ενώ η ηπειρωτική Κίνα διατηρεί περιορισμούς, το Χονγκ Κονγκ παραμένει στρατηγικά έτοιμο να αξιοποιήσει την κινεζική αγορά όποτε αυτή ανοίξει, χάρη στη γεωγραφική του εγγύτητα και το καθεστώς του ως Ειδική Διοικητική Περιοχή της Κίνας.

Σύμφωνα με την Yu, το Χονγκ Κονγκ θα μπορούσε ενδεχομένως να επαναλάβει τον ιστορικό του ρόλο ως πύλη προς την Κίνα, λειτουργώντας ως αγωγός για το μετασχηματιστικό δυναμικό των κρυπτονομισμάτων και της τεχνολογίας blockchain.

Η απόφαση να επιδιωχθεί η έκδοση τοπικής άδειας υποκινήθηκε από τις παρατηρήσεις του SEBA σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες κρύπτο στην πρόσβαση και τη διαχείριση των ψηφιακών περιουσιακών τους στοιχείων μέσω συμβατικών παρόχων. Επιπλέον, το αυξανόμενο ενδιαφέρον από οντότητες ιδιωτικού πλούτου και οικογενειακά γραφεία για το πεδίο των κρυπτονομισμάτων έπαιξε ρόλο σε αυτή τη στρατηγική κίνηση.

Στην Ελβετία, η SEBA Bank έχει ήδη καθιερωθεί ως ένα μοναδικό ίδρυμα που προσφέρει ένα ολοκληρωμένο φάσμα χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, το οποίο περιλαμβάνει τόσο παραδοσιακές τραπεζικές όσο και καινοτόμες προσφορές με επίκεντρο τα κρύπτο, όπως συναλλαγές, στοιχήματα, δανεισμό και ασφαλή φύλαξη.

Η κατ’ αρχήν έγκριση της SEBA ευθυγραμμίζεται με μια ευρύτερη τάση αυξημένης ρυθμιστικής δραστηριότητας στο τοπίο των κρύπτο στο Χονγκ Κονγκ. Ειδικότερα, το HashKey, ένα εξέχον ανταλλακτήριο κρύπτο, εξασφάλισε ρυθμιστική έγκριση και ξεκίνησε τη λιανική διαπραγμάτευση Bitcoin και Ether στις 28 Αυγούστου. Επιπλέον, η SFC χορήγησε έγκριση στην OSL, μια πλατφόρμα συναλλαγών ομοτίμων, για τη διεξαγωγή λιανικών συναλλαγών.

Από τώρα, η HashKey και η OSL είναι τα μόνα πλήρως αδειοδοτημένα ανταλλακτήρια στο Χονγκ Κονγκ. Ωστόσο, αυτό το status quo μπορεί σύντομα να αλλάξει, καθώς το Hong Kong Virtual Asset Exchange (HKVAX) έλαβε καταρχήν έγκριση από την SFC στις 11 Αυγούστου, δίνοντας το πράσινο φως για τη λειτουργία μιας πλατφόρμας συναλλαγών κρύπτο. Αυτό το κύμα ρυθμιστικών εγκρίσεων σηματοδοτεί την αυξανόμενη αποδοχή των κρυπτονομισμάτων στο παραδοσιακό χρηματοπιστωτικό τοπίο του Χονγκ Κονγκ.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: