You are currently viewing Η SEC αντιμετωπίζει νομικές μάχες καθώς η Hester Peirce προτρέπει τις εταιρείες κρύπτο να επιμείνουν στις ΗΠΑ

Η SEC αντιμετωπίζει νομικές μάχες καθώς η Hester Peirce προτρέπει τις εταιρείες κρύπτο να επιμείνουν στις ΗΠΑ

  • Post category:Νέα

Η Hester Peirce, εξέχον μέλος μεταξύ των πέντε επιτρόπων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) και ένθερμη υποστηρίκτρια των κρυπτονομισμάτων, κάλεσε τους νομοθέτες και τις ρυθμιστικές αρχές να παράσχουν σαφείς οδηγίες σχετικά με τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο συνέδριο Permissionless II στο Όστιν του Τέξας στις 11 Σεπτεμβρίου, η Peirce εξέφρασε την έκπληξή της για την αντιληπτή καθυστέρηση της SEC στη θέσπιση ενός ολοκληρωμένου ρυθμιστικού πλαισίου για τα κρυπτονομίσματα από τότε που εντάχθηκε στην Επιτροπή το 2018. Αναγνώρισε ότι χώρες όπως η Ελβετία και η Σιγκαπούρη φάνηκαν να είναι πιο προχωρημένες στις παγκόσμιες ρυθμιστικές τους προσπάθειες για τα κρύπτο, αλλά προειδοποίησε κατά των άμεσων συγκρίσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Peirce παρατήρησε: “Δεν έχω δει πολλές αλλαγές προς το καλύτερο”. Αναγνώρισε την παρουσία ενημερωμένων ατόμων εντός του οργανισμού, ιδίως σε τμήματα όπως το FinHub, τα οποία έχουν αναπτύξει τεχνογνωσία στον χώρο των κρύπτο κατά τη διάρκεια της θητείας της.

Υπό την ηγεσία του προέδρου Gary Gensler, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αντιμετώπισε επικρίσεις από διάφορες πλευρές, με κατηγορίες ότι υιοθέτησε μια προσέγγιση “ρύθμισης μέσω επιβολής” για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Ειδικότερα, η SEC ασκούσε αστικές αγωγές κατά των εταιρειών κρυπτονομισμάτων Coinbase, Binance και Ripple κατά τη στιγμή της παρούσας δημοσίευσης. Επιπλέον, η SEC δεν είχε χορηγήσει έγκριση για την εισαγωγή ενός διαπραγματεύσιμου αμοιβαίου κεφαλαίου (ETF) Bitcoin στις αμερικανικές αγορές. Τον Αύγουστο, η Grayscale Investments άσκησε επιτυχώς έφεση κατά της απόρριψης της αίτησης spot ETF από την SEC, ανοίγοντας ενδεχομένως το δρόμο για μια αναθεώρηση.

Ενώ η Peirce απέφυγε να σχολιάσει συγκεκριμένες δικαστικές υποθέσεις που αφορούν την SEC, προέτρεψε τα ιδρύματα του κλάδου των κρύπτο να συμμετάσχουν σε εποικοδομητικό διάλογο με την επιτροπή για να χαράξουν μια πορεία προς τα εμπρός. Η ίδια άφησε να εννοηθεί το ενδεχόμενο ο οργανισμός να επανεξετάσει τη στάση του σχετικά με τις πολιτικές που σχετίζονται με τα κρύπτο, δηλώνοντας: “Μην εγκαταλείπετε τις Ηνωμένες Πολιτείες. Και αυτό θα περάσει, η σύγχυση θα περάσει. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ένα καλό μέρος για να χτίσετε πράγματα και θέλω να παραμείνουν έτσι. Αλλά παρουσιάστε πολύ συγκεκριμένες ιδέες, […] σκεφτείτε συγκεκριμένους τρόπους με τους οποίους χρειάζεστε σαφήνεια”.

Κατά τη στιγμή της δημοσίευσης, οι δικηγόροι της SEC συζητούσαν με τους ομολόγους τους από την Binance.US κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης σε δικαστήριο στην Ουάσινγκτον, εστιάζοντας σε μια πρόταση που σχετίζεται με την ταχεία ανακάλυψη σε μια αστική αγωγή. Η ακρόαση αυτή ήρθε στον απόηχο της ανακοίνωσης του CEO της Binance Changpeng Zhao ότι ο CEO της Binance.US Brian Shroder έκανε διάλειμμα από την εταιρεία κρύπτο, εν μέσω αναφορών για άλλες αποχωρήσεις στελεχών στο ανταλλακτήριο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply