Η προσφορά TUSD εκτινάσσεται κατά 1 δισεκατομμύριο εν μέσω της πτώσης της αγοράς Stablecoin

Εν μέσω της πτώσης της αγοράς stablecoin, το TUSD, ένα token που είναι συνδεδεμένο με το δολάριο, σημείωσε σημαντική αύξηση της προσφοράς. Πρόσφατα στοιχεία ανέδειξαν τις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζει η οικονομία των stablecoins, με τις εξαγορές να προκαλούν την αποτίμηση της αγοράς στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων 20 μηνών, όπως αναφέρει το CryptoGrafos.com. Από τις 19 Ιουνίου 2023, η συλλογική κεφαλαιοποίηση της αγοράς των κορυφαίων stablecoins ανέρχεται σε 129,99 δισεκατομμύρια δολάρια, με 24ωρο παγκόσμιο όγκο συναλλαγών 20,84 δισεκατομμύρια δολάρια.

Είναι ενδιαφέρον ότι, ενώ τρία από τα πέντε κορυφαία stablecoins παρουσίασαν μειώσεις της προσφοράς που κυμαίνονταν από 3,8% έως 22% τις τελευταίες 30 ημέρες, το TUSD σημείωσε αξιοσημείωτη αύξηση κατά περίπου 53,5% κατά την ίδια περίοδο. Ειδικότερα, η αποτίμηση της αγοράς του TUSD αυξήθηκε κατακόρυφα στις 16 Ιουλίου 2023, φτάνοντας τα 3,11 δισεκατομμύρια δολάρια, ένα σημαντικό άλμα από τα 2,04 δισεκατομμύρια δολάρια της προηγούμενης ημέρας. Είναι αξιοσημείωτο ότι μία μόνο ημέρα συνέβαλε στο 52% της αύξησης των 30 ημερών. Σύμφωνα με τα δεδομένα έξυπνων συμβολαίων της Etherscan, η κυκλοφορούσα προσφορά των token TUSD είναι περίπου 3.135.633.560 από τις 19 Ιουνίου.

Είναι ενδιαφέρον ότι, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν 52.079 κάτοχοι TUSD, τα 10 κορυφαία πορτοφόλια ελέγχουν ένα σημαντικό μέρος, που ανέρχεται στο 83,31% της κυκλοφορούσας προσφοράς. Μεταξύ αυτών των κορυφαίων πορτοφολιών, το Binance ξεχωρίζει ως ο μεγαλύτερος κάτοχος, με μία από τις διευθύνσεις του να περιέχει 389.561.743 tokensTUSD. Επιπλέον, το Binance ελέγχει τέσσερις ακόμη διευθύνσεις μέσα στην πρώτη δεκάδα, οι οποίες κατέχουν 45.233.811, 28.000.000, 10.601.602 και 10.270.001 tokens TUSD, αντίστοιχα. Η Aave, το πρωτόκολλο αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (defi), έχει επίσης κλειδώσει 4.780.182 TUSD για τα token της aTUSD.

Στατιστικά στοιχεία από τη Nansen.ai δείχνουν ότι τα χαρτοφυλάκια TUSD της Binance αντιπροσωπεύουν το 5,26% του χαρτοφυλακίου του ανταλλακτηρίου αξίας 52,45 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το TUSD εισήχθη στα μέσα του 2018 μέσω της πλατφόρμας Trust Token ως stablecoin με βάση το ERC20. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι υποστηρίζεται πλήρως από δολάρια ΗΠΑ και λειτουργεί υπό την εποπτεία μιας ρυθμιζόμενης οντότητας. Το TUSD είχε συνεργαστεί με τον θεματοφύλακα Prime Trust, την ίδια εταιρεία που η Bitgo είχε εκφράσει ενδιαφέρον για την εξαγορά της. Ωστόσο, ο λογαριασμός Twitter του TUSD ανακοίνωσε πρόσφατα μια προσωρινή παύση των νομισματοκοπείων μέσω της Prime Trust, επικαλούμενη αβεβαιότητες. Η εταιρεία δήλωσε ότι οι διαδικασίες κοπής και εξαργύρωσης μέσω άλλων τραπεζικών συνεργατών παραμένουν ανεπηρέαστες και εξέφρασε την πρόθεσή της να συνεχίσει τη διαδικασία της Prime Trust όταν οι συνθήκες βελτιωθούν.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: