Η Deutsche Bank κάνει ένα βήμα μπροστά : Επιδίωξη άδειας θεματοφυλακής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων από την BaFin

Το μεγαλύτερο τραπεζικό ίδρυμα της Γερμανίας, η Deutsche Bank, κάνει βήματα στον χώρο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, καθώς φέρεται να υποβάλλει αίτηση για άδεια θεματοφυλακής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων από την Ομοσπονδιακή Αρχή Χρηματοοικονομικής Εποπτείας (BaFin). Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στη διαφοροποίηση των πηγών εσόδων της τράπεζας και στην αξιοποίηση της αυξανόμενης ζήτησης για υπηρεσίες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο επενδυτικός βραχίονας της Deutsche Bank, ο όμιλος DWS, είχε δείξει στο παρελθόν ενδιαφέρον για επενδύσεις σε γερμανικές εταιρείες κρύπτο, όπως η Deutsche Digital Assets και ο market maker Tradias. Η αίτηση για άδεια θεματοφυλακής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ευθυγραμμίζεται με τα σχέδια του τμήματος εταιρικών τραπεζών της τράπεζας να προσφέρει υπηρεσίες που σχετίζονται με ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, τα οποία αποκαλύφθηκαν για πρώτη φορά το 2020. Αν και δεν έχει ανακοινωθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ο David Lynne, επικεφαλής της μονάδας εμπορικής τραπεζικής της Deutsche Bank, επιβεβαίωσε την επιδίωξη της τράπεζας να λάβει άδεια από την BaFin.

Η στάση της τράπεζας απέναντι στα κρυπτονομίσματα έχει υποστεί μετασχηματισμό το τελευταίο διάστημα. Αν και η Deutsche Bank είχε εκφράσει κριτική για το Bitcoin και ανησυχίες για τη μεταβλητότητα της αγοράς κρύπτο τα προηγούμενα χρόνια, η στάση της έχει εξελιχθεί. Τον Φεβρουάριο, η Deutsche Bank Σιγκαπούρης συνεργάστηκε με την Memento Blockchain για τη διεξαγωγή δοκιμών για το Project DAMA (Digital Assets Management Access), μια tokenized επενδυτική πλατφόρμα. Η πλατφόρμα εισήγαγε μια ράμπα εισόδου από fiat σε ψηφιακό και χρησιμοποίησε ένα μοναδικό soulbound token για το ταμείο ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και άλλα γερμανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν αρχίσει να αγκαλιάζουν τον κλάδο των κρύπτο. Η Deutsche WertpapierService Bank, ένας γερμανικός επεξεργαστής τίτλων, εγκαινίασε το wpNex, μια πλατφόρμα με επίκεντρο το Bitcoin που απευθύνεται σε πελάτες λιανικής. Το wpNex προσφέρει λογαριασμούς κρύπτο παράλληλα με τους παραδοσιακούς τραπεζικούς λογαριασμούς, απλοποιώντας την εμπειρία του χρήστη, εξαλείφοντας την ανάγκη για πρόσθετες διαδικασίες Know Your Customer.

Η αλλαγή στη στάση των τραπεζικών ιδρυμάτων της Γερμανίας σηματοδοτεί ένα μεταβαλλόμενο τοπίο το 2023. Οι μεγάλες τράπεζες, οι οποίες προηγουμένως ήταν επιφυλακτικές απέναντι στον κλάδο των κρύπτο λόγω της θεωρούμενης αστάθειας και του απρόβλεπτου χαρακτήρα της, διερευνούν τώρα ευκαιρίες για την ενσωμάτωση υπηρεσιών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων για τους πελάτες τους. Καθώς η Deutsche Bank επιχειρεί να εισέλθει σε υπηρεσίες θεματοφυλακής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, εντάσσεται στις τάξεις των ιδρυμάτων που αναγνωρίζουν τις δυνατότητες και την αξία των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στο σημερινό χρηματοπιστωτικό τοπίο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: