Η προσφορά του Tether φτάνει τα $80B για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2022

H tether συνεχίζει να επωφελείται από τη συνεχιζόμενη αναταραχή στη βιομηχανία σταθερών νομισμάτων που υποστηρίζεται από το δολάριο των ΗΠΑ, με την κεφαλαιοποίησή της να αυξάνεται σημαντικά το πρώτο τρίμηνο του 2023 εις βάρος άλλων σταθερών νομισμάτων.

Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς του Tether φτάνει τα 80 δισεκατομμύρια δολάρια


Στις 6 Απριλίου, η κυκλοφορούσα κεφαλαιοποίηση της αγοράς του USDT ξεπέρασε τα 80 δισεκατομμύρια δολάρια για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2022 με κέρδη 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι στιγμής μέσα στο 2023.

Από την άλλη πλευρά, οι κεφαλαιοποιήσεις των κυριότερων ανταγωνιστών της, δηλαδή του USDC και BUSD, μειώθηκαν κατά περίπου 12 δισεκατομμύρια δολάρια και 9,4 δισεκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα.

Η Tether επωφελείται από το καθεστώς εκτός ΗΠΑ
Οι trader κρύπτο επέλεξαν το Tether λόγω των αυξανόμενων ανησυχιών γύρω από το USD Coin και το Binance USD.

Ειδικότερα, η κεφαλαιοποίηση του USDC υποχώρησε λόγω της έκθεσής της ύψους 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις τράπεζες Silicon Valley και Silvergate που έχουν πλέον καταρρεύσει. Ενώ το BUSD υπέφερε αφού οι ρυθμιστικές αρχές της Νέας Υόρκης διέταξαν την Paxos να κλείσει την έκδοση του stablecon.

Το USDC αντιμετώπισε την κρίση μετά τη διαβεβαίωση της Ομοσπονδιακής Εταιρείας Ασφάλισης Καταθέσεων ότι θα αποζημιώσει τους καταθέτες των αφερέγγυων τραπεζών. Ως αποτέλεσμα, το stablecoin ανέκτησε τη σύνδεση του με το δολάριο, αφού την έχασε στο αποκορύφωμα της τραπεζικής κρίσης στα μέσα Μαρτίου.

Αλλά η αυξανόμενη καταστολή των κρύπτο στις ΗΠΑ έχει ωθήσει τους επενδυτές να διατηρήσουν αποστάσεις από τις περιφερειακές επιχειρήσεις. Για παράδειγμα, η Paxos επιβεβαίωσε ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) αντιμετωπίζει το BUSD ως unregistered security.

Από την άλλη πλευρά, η Tether είναι μια μη αμερικανική εταιρεία και έχει επανειλημμένα διαβεβαιώσει ότι δεν έχει καμία έκθεση σε αφερέγγυες αμερικανικές τράπεζες. Παρ’ όλα αυτά, συνεχίζει να αντιμετωπίζει συνεχή έλεγχο σχετικά με τα αποθεματικά της και την έλλειψη κατάλληλων ελέγχων εδώ και χρόνια, παρά το γεγονός ότι τα ζητήματα αυτά γίνονται όλο και λιγότερο ανησυχητικά για τους

Η προσφορά USDT πέφτει σε όλα τα ανταλλακτήρια
Είναι ενδιαφέρον ότι η αύξηση της προσφοράς του USDT που κυκλοφορεί συμπίπτει με την πτώση της προσφοράς του σε όλα τα ανταλλακτήρια.

Το υπόλοιπο του Tether στα ανταλλακτήρια έχει μειωθεί κατά 28% YTD σε 12,88 δισεκατομμύρια USDT, σύμφωνα με το Glassnode. Συγκριτικά, το συγκεντρωτικό υπόλοιπο stablecoin σε όλα τα ανταλλακτήρια έχει μειωθεί κατά 41% YTD σε 22,31 δισ. δολάρια.

Η μείωση των αποθεμάτων stablecoin συμπίπτει με ένα ράλι στην αγορά κρύπτο, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι συναλλασσόμενοι έχουν μετατρέψει τα κρυπτοδολάρια τους για να αγοράσουν Bitcoin και Ether.

Αυτό το άρθρο δεν περιέχει επενδυτικές συμβουλές ή συστάσεις. Κάθε επενδυτική και εμπορική κίνηση ενέχει κίνδυνο και οι αναγνώστες θα πρέπει να διεξάγουν τη δική τους έρευνα όταν λαμβάνουν μια απόφαση.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: