Η MicroStrategy αυξάνει την πρόσφατη προσφορά μετοχών σε 700 εκατομμύρια δολάρια για πρόσθετες αγορές Bitcoin

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, η εταιρεία αποκάλυψε ότι τα ομόλογα θα διατεθούν σε ιδιωτική προσφορά σε ειδικούς θεσμικούς αγοραστές σύμφωνα με τον κανόνα 144Α του νόμου περί κινητών αξιών του 1933. Η προσφορά αυτή αυξήθηκε από το αρχικά προγραμματισμένο συνολικό ονομαστικό ποσό των 500 εκατ. δολαρίων.

Τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν εν μέρει για την αύξηση του αποθεματικού Bitcoin του εταιρικού ταμείου της MicroStrategy. Από το πρώτο τρίμηνο του 2024, η MicroStrategy ανέφερε ότι κατείχε 214.400 BTC, αξίας περίπου 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όροι και προϋποθέσεις ιδιωτικής προσφοράς

Οι χρεωστικοί τίτλοι, οι οποίοι ταξινομούνται ως μη εξασφαλισμένες ανώτερες υποχρεώσεις, θα αποδίδουν τόκο ετησίως με επιτόκιο 2,25%, με πληρωμές που θα καταβάλλονται ανά εξάμηνο στις 15 Ιουνίου και 15 Δεκεμβρίου.

Τα εν λόγω ομόλογα λήγουν στις 15 Ιουνίου 2032, εκτός εάν “εξαγοραστούν, εξοφληθούν ή μετατραπούν νωρίτερα”, όπως αναφέρεται στους όρους τους.

Υπό συγκεκριμένες συνθήκες μετά τις 20 Ιουνίου 2029, η MicroStrategy μπορεί να επιλέξει να εξοφλήσει τα εν λόγω ομόλογα πλήρως ή εν μέρει, με τιμή εξόφλησης το 100% της ονομαστικής αξίας των εξοφλημένων ομολόγων.

Χρήση των εσόδων

Μετά την αφαίρεση των αρχικών εκπτώσεων αγοραστών, των προμηθειών και των εκτιμώμενων εξόδων διάθεσης, τα καθαρά έσοδα από την πώληση των ομολόγων αναμένεται να είναι περίπου 687,8 εκατομμύρια δολάρια.

Σε περίπτωση που οι αρχικοί αγοραστές ασκήσουν πλήρως το δικαίωμά τους να αγοράσουν επιπλέον ομόλογα, τα συνολικά δυνητικά έσοδα θα μπορούσαν να ανέλθουν σε περίπου 786 εκατ. δολάρια.

Η εταιρεία σχεδιάζει να διαθέσει τα καθαρά έσοδα από αυτή τη συναλλαγή για περαιτέρω εξαγορές Bitcoin και άλλες γενικές εταιρικές δραστηριότητες.

Τραπεζικές συναλλαγές στο Bitcoin

Αυτή η στρατηγική οικονομική κίνηση, που ανακοινώθηκε στις 14 Ιουνίου, βασίζεται στην ανακοίνωση της εταιρείας την προηγούμενη ημέρα για την άντληση 500 εκατομμυρίων δολαρίων. Η απόφαση να αυξηθεί η προσφορά στα 700 εκατομμύρια δολάρια αντανακλά τη συνεχιζόμενη δέσμευση της MicroStrategy να αξιοποιήσει τη θέση της στην αγορά κρυπτονομισμάτων μέσω σημαντικών επενδύσεων σε Bitcoin.

Είναι ζωτικής σημασίας να γίνει κατανοητό ότι η πώληση αυτών των ομολόγων σύμφωνα με τον κανόνα 144A του νόμου περί κινητών αξιών του 1933 συνεπάγεται ότι δεν είναι εγγεγραμμένα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) και, ως εκ τούτου, δεν μπορούν να διαπραγματεύονται δημόσια στην αγορά χωρίς να πληρούν τις κανονιστικές απαιτήσεις της SEC.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: