Η κυβέρνηση πρέπει να φοβάται την Τεχνητή Νοημοσύνη, όχι τα κρύπτο: Galaxy Digital CEO

Ο Mike Novogratz, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας επενδύσεων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Galaxy Digital είπε στους επενδυτές ότι είναι σοκαρισμένος από την ποσότητα της ρυθμιστικής προσοχής για τα κρύπτο και όχι την τεχνητή νοημοσύνη (AI), μια τεχνολογία που πιστεύει ότι θα προκαλέσει μια «βαθιά ψεύτικη» κρίση ταυτότητας.

Ο διευθύνων σύμβουλος εξήγησε στην τηλεδιάσκεψη της εταιρείας για το τέταρτο τρίμηνο στις 28 Μαρτίου ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ το έχει «εντελώς ανάποδα» στην επιλογή να επικεντρωθεί τόσο πολύ στη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων και ωστόσο να κάνει τα στραβά μάτια στην τεχνητή νοημοσύνη:

«Όταν σκέφτομαι την τεχνητή νοημοσύνη, με σοκάρει το γεγονός ότι μιλάμε τόσο πολύ για ρύθμιση κρύπτο και τίποτα για ρύθμιση τεχνητής νοημοσύνης. Θέλω να πω, νομίζω ότι η κυβέρνηση το έχει πάρει εντελώς ανάποδα».

Αυτή η ανησυχία φάνηκε να πηγάζει από τον φόβο του Novogratz ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα προκαλέσει μια «βαθιά ψεύτικη» κρίση ταυτότητας.

“Με πολλούς τρόπους, μία από τις καλύτερες περιπτώσεις χρήσης για τα κρύπτο θα είναι η ταυτότητα γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη, επειδή πολύ σύντομα θα έχετε έναν ψεύτικο Mike Novogratz, ελπίζω με μαλλιά […] πώς αποδεικνύετε την ταυτότητα σε έναν τέτοιο κόσμο;”.

Ωστόσο, πιστεύει ότι οι εφαρμογές που βασίζονται σε blockchain θα διαδραματίσουν «τεράστιο ρόλο» στην καταπολέμηση ορισμένων από τα ζητήματα που παρουσιάζονται από την τεχνητή νοημοσύνη:

“Τα Crypto και το blockchain θα έχουν τεράστιο ρόλο σε αυτό. Είναι ανόητο να πιστεύουμε ότι πρέπει να φυλάξουμε αυτή τη βιομηχανία λόγω του Sam Bankman-Fried με τις βερμούδες του, τελεία και παύλα”.

Τούτου λεχθέντος, η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Συμβάσεων Μελλοντικής Εκπλήρωσης Εμπορευμάτων των ΗΠΑ συμμετείχε πρόσφατα σε συνομιλίες σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη και τις επιπτώσεις της με τη συμβουλευτική επιτροπή τεχνολογίας την περασμένη εβδομάδα.

Εξάντληση των πωλητών, χαλάρωση της Κίνας

Όσον αφορά την τρέχουσα κατάσταση της αγοράς, ο Novogratz είπε ότι η «εξάντληση των πωλητών» και το άνοιγμα της Κίνας έχει βοηθήσει τη βιομηχανία κρύπτο να ανακάμψει εντυπωσιακά μέχρι στιγμής το 2023.

Μετά από μια σκληρή προσέγγιση zero-COVID από την κινεζική κυβέρνηση, ο Novogratz δήλωσε ότι έκτοτε παρατήρησε μεγαλύτερη δραστηριότητα κρύπτο από την Κίνα.

«Η Κίνα πήρε τη ρυθμιστική εκκίνηση από τους λαιμούς των εταιρειών τεχνολογίας της, και αυτό περιλαμβάνει τα κρύπτο, [άρα] βλέπετε περισσότερη δραστηριότητα από την Ασία».

Από έναν πιο τεχνικό φακό, ο Novogratz ήταν σίγουρος ότι η αγορά κρύπτο θα συνεχίσει σε ανοδική τροχιά καθ’ όλη τη διάρκεια του υπόλοιπου 2023:

«Η αγορά είναι ισχυρή και όταν την κοιτάζω τεχνικά στα charts, είχαμε μεγάλα εβδομαδιαία κλεισίματα. Είμαι έκπληκτος που ακούω τον εαυτό μου να το λέει αυτό, δεδομένης της νοοτροπίας μου στα τέλη Δεκεμβρίου, αλλά δεν θα ήταν έκπληξη αν ήμασταν σημαντικά υψηλότερα σε τρεις μήνες, έξι μήνες, εννέα μήνες από τώρα».

Η ισχυρή ανάκαμψη στην αγορά κρυπτονομισμάτων αντικατοπτρίστηκε καλά και στον ισολογισμό της Galaxy, με την εταιρεία να αποκαλύπτει σήμερα στα τριμηνιαία της αποτελέσματα ότι τελικά επανήλθε στα κέρδη μετά από μια σκληρή απώλεια 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων το 2022.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα: